AusOpen 2017: Marad a páros Babos Tímeának

A női egyes 25. kiemeltje két szettben kapott ki amerikai ellenfelétől az első körben.

A sorsolás után arra számíthattunk, hogy olyan lesz majd Timi szereplése Melbourneben, mint az előző Slamen, a US Openen: azaz megnyerni az első két kört, majd egy top 10-es ellen (aki jelen esetben Serena Williams (2.) lett volna) lesz, ami lesz. Nem volt viszont legjobb a felkészülése a soproni lánynak az egyénire, hiszen Shenzhenben és Sydneyben is már az első fordulóban kiesett.

Az év első GS-én az amerikai Nicole Gibbs-t kapta ellenfélül elsőnek. A világranglista 92. helyezettje felborította a papírformát. Az első szettben Timinek kellett az eredmény után mennie. Kezdésnél elveszítette a szerváját, de 3/4-nél visszavette azt és végül rövidítés döntött az első szett sorsáról. A szoros küzdelem itt sajnos nem folytatódott, Gibbs megnyert öt pontot az első hétből, ez pedig a végkimenetelre is rányomta a bélyegét. A második játszmában igazi fogadócsata zajlott, egy játékban úgy tűnt, kialakul a szett- és breakhátrány, de Timi 0-40-ről nyerte meg első adogató játékát. Aztán fordult a kocka és egy hosszúra sikeredett játékban elvette Gibbs szerváját. Előnyét viszont nem tudta bebiztosítani. A továbbiakban ugyanúgy voltak lehetőségei mindkét félnek, hogy felülkerekedjen a másikon, végül ez az amerikainak sikerült, pechünkre ezzel a meccset is megnyerte – 1 óra 45 perc alatt.

Végeredmény: N. Gibbs (USA) – Babos T. [25] (HUN) 7/6(3) 6/4

Timi az újabb váratlan vereségéhez Facebook-oldalán megjegyzést fűzött:

“Sajnos egy elég nagy hullámvölgybe kerültem az elmúlt időszakban. Túlságosan negatív és türelmetlen voltam magammal szemben. Ehhez a mai napra társult egy elképesztő izgalom, így sajnos nem is tudok teniszről beszelni, csak érzelmekről. A legfontosabb, hogy újra boldogan teniszezzek, elvezzem a játékot és csakis pozitívan gondolkodjak. Nehéz lesz tudom, de mindent megteszek, hogy sikerüljön.” 

Egyénivel ellentétben a párosra kiválóan melegített. Az orosz Pavlyuchenkovával megnyerték a sydneyi tornát, a sorsolással azonban nem voltak szerencsések, a Williams-nővérekkel játszanak majd, akik ugyan ritkán állnak össze Grand Slam-tornán, de ugyanilyen ritkán kapnak ki ilyen alkalmakkor. Persze, nem toronymagas esélyesek lesznek az amerikaiak, viszont a papírforma inkább őket igazolhatja.

A hozzászólások le vannak zárva.