AusOpen 2017: Az amerikaiak örülhettek a mai napon

Mint arról már korábban beszámoltunk, a férfi elődöntők mai alakulása után már biztosan lesz svájci résztvevője az Australian Open idei fináléjának, de reggel az is kiderült, hogy a hölgyektől amerikai játékos kerül a szombati fináléba.

Tizennégy év után ismét a négy között Forrás: twitter.com

Tizennégy év után ismét a négy között
Forrás: twitter.com

A tizenharmadik helyen kiemelt amerikai Venus Williams jutott elsőként az Australian Open női egyesének elődöntőjébe. A volt világelső amerikai a negyeddöntőben Anastasia Pavlyuchenkovával találkozott, és 1 óra 47 perc után 6-4 7-6 arányban győzedelmeskedett. Pavlyuchenkova mindkét játszmában breakelőnyben játszott, de egyik alkalommal sem tudta megőrizni az előnyét a 36 éves amerikaival szemben. Venus a mérkőzés folyamán 35 nyerő ütés mellett 29 ki nem kényszerített hibát vétett, ezzel szemben az orosz hölgy -15-ös mutatoval (17-32) fejezte be a mérkőzést. Venus legutóbb Wimbledonban tudott Grand Slam tornán a legjobb négy közé jutni, Melbourne-ben pedig 2003 után játszhat ismét elődöntőt.

Venus a döntőben honfitársával, Coco Vandeweghe-vel találkozik. Az amerikai játékos a négy közé jutásért a jóval esélyesebb Garbine Muguruzával találkozott, és szűk másfél óra alatt 6-4 6-0 arányban hozta a meccset. A mérkőzés a nyitó szett derekáig, 3-3-ig volt szoros, ekkor Vandeweghe breakelni tudta spanyol ellenfelét, és ez az előny elegendőnek bizonyult a szett megnyeréséhez. A lendület nem csak hogy kitartott a folytatásra, de tovább tudta emelni a fordulatszámot a korábban Kerbert is búcsúztató amerikai, és végül simán nyerte a mérkőzést.

Eredmények:
V. Williams (amerikai) – A. Pavlyuchenkova (orosz) 6-4 7-6
C. Vandeweghe (amerikai) – G. Muguruza (spanyol) 6-4 6-0

A hozzászólások le vannak zárva.