AusOpen 2017: Nadal még nem gondolt a döntőre – interjú

2017. január 25.
by cort

Mai, Raonic felett aratott győzelme után faggatták a salakkirályt. 

– Mit jelent számodra ismét az elődöntőben lenni?
– Nagyszerű érzés. Különösen, mert nehéz ellenfeleket kellett legyőzni: Monfils-t a negyeddöntőben, Zverevet a tizenhat között, és most Raonic-ot. Ők mint top játékosok. Szóval ez nagyon fontos számomra, mert azt jelenti, hogy ismét visszakerültem a versenybe, és jól játszom. Izgatott vagyok, hogy ismét az egyik legfontosabb tornán ott lehetek a végjátékban.

– Milos azt nyilatkozta, hogy a Brisbane-i mérkőzésetek óta változtattál a taktikádon, talán a helyezkedéseden.
– Igen, most a pályán belülről fogadtam. Brisbane-ben 6-7 méterrel az alapvonal mögött fogadtam. Korábban megnéztem a meccsünket, és úgy döntöttem, beljebb lépek. Tonival és Carlos-szal is megbeszéltük, hogy változtatni kell. A mérkőzés előtt abban maradtunk, hogy néha előre lépek, néha hátul maradok. Aztán úgy alakult, hogy jól éreztem magam elől, nyomást tudtam rá gyakorolni, és úgy döntöttem, hogy maradok. Örülök, hogy sikerült, Brisbane-ben nem sokon múlt, ott túl defenzív voltam.

– Az egész teniszvilág most azt figyeli, hogy összejöhet egy Nadal – Federer döntő. Megengedheted magadnak azt a luxust, hogy már egy kicsit előre tekints, hogy mi lenne, ha…?
– Előbb szeretném élvezni a mai napot, a győzelmet, az elődöntőbe jutást. Ez most egy jó hír számomra, egy jó szezonkezdés. Most egy nagyon kemény mérkőzés vár rám Dimitrov ellen. Ami a tábla másik felén történik, az nagyszerű a tenisznek, Roger ott van a sérülése után, azok után, hogy sokan azt mondták, talán sose tér vissza. Az igazság az, hogy visszatért, és valószínűleg készen áll a győzelemre, akár egy Grand Slamen is. Ez nagyszerű a tenisznek, mert Roger egy legendája a mi sportunknak. Jó, hogy itt lehetek, de egyelőre az elődöntőmre fókuszálok.

A hozzászólások le vannak zárva.