AusOpen 2017: Érik az újabb magyar tündérmese!

2017. január 27.
by Airon

Úgy tűnik az utóbbi években már nem meglepetés, ha a juniorok között rendre valakiért izgulhatunk a Grand Slam tornák végjátékában. Piros Zsombor holnap kora reggel Grand Slam döntőt játszhat Melbourneben!

A 17 éves játékos a 15. kiemeltként indult a tornán, azonban arra nem lehetett gondolni, hogy a döntőig vezető úton még szettet sem fog veszíteni. Voltak olyan ellenfelek ezen az ágon aki ellen még akár esélyesként is felléphetett, viszont az mindenképpen dicséretes a döntős szereplés mellett, hogy a torna második kiemeltjét, a tajvani Yu Hsiou Hsut 6/3 6/2-re győzte le. A magabiztos tenisz a negyeddöntőtől kezdve sem állt meg, hiszen a legjobb 8 között a francia Matteo Martineaunak csak 3 játékot engedélyezett.

Piros Zsombor szettveszteség nélkül finalista Melbourneben Kép forrása: nemzetisport.hu

Piros Zsombor szettveszteség nélkül lett finalista Melbourneben
Kép forrása: nemzetisport.hu

Piros Zsombor a mai elődöntőben az  ötödik kiemelt, a negyeddöntőhöz hasonlóan francia vetélytárssal, Corentin Moutettel találkozott. Az első szettben a magyar játékos bírta jobban a breakekkel tele tűzdelt csatát, majd a második szett szoros küzdelmét is sikerrel abszolválta. A 17 éves teniszező 1 óra 26 perc után jutott döntőbe 6/3 6/4-el, ahol meglehet akár egy újabb kiemelt skalp. A fináléban az idei verseny negyedik helyen rangsorolja, izraeli Yshai Oliel lesz az ellenfele. Piros Zsombor győzelme esetén olyan nagy nevek társaságába kerülhet, akik szintén nyertek Melbourneben Junior Grand Slamet, mint Andy Rodick, Janko Tipsarevic, Gael Monfils vagy éppen a jövő egyik nagy reménységének kikiáltott Alexander Zverev.

A döntő a 7-es pálya harmadik mérkőzése lesz nem előbb mint 5 órakor. Ezt az Eurosport 2 élőben közvetíti! 

Kiemelt kép forrása: ausopen.com 

A hozzászólások le vannak zárva.