Davis Kupa 2017: Páros bravúr Pozsonyban

Nem kis meglepetés és 2-1-es vezetés a második nap után. Fucsovics Márton és Balázs Attila öt szettben hozták a páros mérkőzést. 

A Szlovákia-Magyarország Davis Kupa találkozón, miután Fucsovics Márton nyerni tudott Jozef Kovalik ellen, hirtelen kulcsfontosságúvá vált a szombati páros. Amennyiben megnyerjük, van esély egy óriási bravúrra, egyben a tavalyi sima vereség után a visszavágásra. A vereség azonban szinte a búcsúval lett volna egyenértékű, hiszen akkor már a vasárnapi zárónapon nehéz lenne úgy pályára lépni, hogy mind a két egyénit nyerni kell.

Fucsovicsék sikere után egy győzelemre került a továbbjutástól a Davis Kupa csapat Kép forrása: facebook.com/huntennis

Fucsovicsék sikere után egy győzelemre került a továbbjutástól a Davis Kupa csapat
Kép forrása: facebook.com/huntennis

Ezzel a téttel lépett pályára Fucsovics Márton és Balázs Attila, akik az Andrei Martin/Martin Klizan duóval mérkőztek meg a 2-1-es vezetés megszerzéséért. A magyar kettős lendületesen, rögtön breakkel kezdte a találkozót, majd úgy látszott nem szeretnének a szettért szerválni, így 5-3-nál újra elnyerték a szlovákok adogatását és 33 perc alatt vezetéshez jutottak. A mérkőzést Klizanék rosszul kezdték, azonban a második játszmában látszólag már ők is megérkeztek a mérkőzésbe. Hamar egy könnyű 6/2-es szettel kiegyenlítettek, azonban a 2-1-es szettelőnybe ismét Fucsovicsék tudtak kerülni. A magyar kettős 3-2-nél nyert meg egy hosszú játékot, majd egy nehezebb és egy a végén könnyebb adogatójátékkal végig vitték a breaket. Ez a mérkőzés eldőlhetett volna akár négy játszmában is, hiszen Atiék a negyedik szettben 5-5-nél a lehető legjobbkor break előnyhöz jutottak, azonban a magyar duó Balázs Attila adogatását nem tudta hozni, így maradt a Tiebreak. A rövidítés elejét leszámítva itt már végig Martinék teniszeztek előnyben és nagy csatában kiharcolták a döntő szettet. A magyar duó azonban ettől nem tört meg, sőt még nagyobb elánnál vágtak neki az ötödik játszmának. Olyannyira, hogy mindösszesen 1 játékot engedélyeztek ellenfelüknek a záró felvonásban. Fucsovicsék 4-0-val kezdték a döntő szettet, majd 5-1-nél 4 break labdát hárítva megnyerték a mérkőzést. Magyaroszág nyerte tehát a pársot, amivel elegendő a 2 egyéniből csupán egyet megnyerni és akkor az továbbjutást eredményez.

A vasárnapi zárónapon előbb Martin Klizan mérkőzik meg Fucsovics Mártonnal. Amennyiben érvényesül a papírforma, a mindent eldöntő mérkőzést Jozef Kovalik és Balázs Attila játssza. 

 

A hozzászólások le vannak zárva.