Fucsovics Márton elődöntőzik Budapesten

A legmagasabban rangsorolt magyar férfi teniszező bejutott a legjobb 4 közé a hazánkban megrendezendő fedett pályás Challengeren.

Davis Kupa-válogatottunk első számú emberének jót tett a pozsonyi hétvége. A szlovákok elleni magyar siker után most egyénileg is jól teljesít, ráadásul hazai pályán. Marci ellenfele a legjobb 8 között az olasz Luca Vanni (8.) volt, akit, ahogyan eddigi vetélytársait, szintén játszmavesztés nélkül győzött le. Nem volt azonban sétagalopp a negyeddöntő. Vanni mind a két szettben hamarabb breakelt. mint a nyíregyházi származású teniszező, ám Fucsovics mind a kétszer meg tudta fordítani a szett állását.

Végeredmény: Fucsovics M. – L. Vanni 6/3 7/5

A döntőbe jutásért a norvég Casper Ruud ellen mérkőzik meg, aki a világranglista 216. helyén áll, míg Marci a 163. A másik ágon a korábbi páros Wimbledoni bajnok és egyéni Roland Garros-elődöntős Jürgen Melzer juthat be a finálébe, ehhez az osztrák veteránnak a brit Edward Corriet kell legyőznie.

A páros tornán az elődöntőket rendezték meg, ahol szintén volt egy magyar érdekeltségű meccs. Borsos Gábornak azonban nem sikerült a továbbjutás. A bosnyák Mirza Basic partnereként kikapott 7/5 6/3-ra horvát-osztrák Marcan/Weissborn kettőstől.

A hozzászólások le vannak zárva.