ATP Montpellier: Gasquet egy győzelemre a triplázástól

Szombaton az elődöntőket rendezték a fedett pályás ATP 250-es tornán. A hazai sikert a német tinédzser, Alexander Zverev akadályozhatja meg.

Az utolsó fordulót egy francia házi meccs nyitotta, Richard Gasquet (3.) és Benoit Paire között. A kétszeres címvédő zsinórban a 11. meccsét nyerte meg Montpellierben. Nem csoda, hogy ez az egyik legeredményesebb tornája, hiszen Montpellier egy régióban található szülővárosával, Béziers-rel (kb. 70 km-re van egymástól a két város). Paire ezen a meccsen nem sok vizet zavart, mind a két szettben két játékot tudott megnyerni. Gasquet 2013 után újra legyőzte Montpelierben honfitársát, “érdekesség”, hogy akkor is ő lett a végső győztes.

Zverev egyéniben és párosban is döntőzik Kép forrása: twitter.com/OpenSuddeFrance

Zverev egyéniben és párosban is döntőzik
Kép forrása: twitter.com/OpenSuddeFrance

A szervezők nem lehettek tehát csalódottak. Az lett volna ám hab a tortán, ha a szinte kétszeres hazai versenyző mellett egy másik francia is bejut a döntőbe. Jo-Wilfried Tsongának (2.) ehhez a fiatal tehetség, Alexander Zverevet (4.) kellett legyőznie. Az előzmények a 2008-as Australian Open döntősének kedveztek, eddigi egyetlen egymás elleni mérkőzésüket ő nyerte meg három szettben. A szoros küzdelem ezúttal sem maradt el. Az első játszma break nélkül zajlott le, ezért rövidítés döntött. Zverev jól kezdte a 13. játékot, az első 7 pontból 5-öt megnyert, képes volt azonban innen is elveszíteni a szettet. Tsonga ebből a fordításból nem tudott erőt meríteni. Pedig a második szettet breakkel kezdte, utána viszont zsinórban 4 játékot nyert meg Zverev, ez végül az egyenlítést is eldöntötte. A döntőszett méltó volt tétjéhez. Az első játék nagyon hosszú volt, mialatt a német hárított egy fogadó előnyt. Ezt követően az adogatók dominanciája következett. Az első komoly szituációnál viszont Tsonga megingott, nem bírta a meccsben maradási kényszer terhét és Zverev egy breakkel fejezte be a meccset.

Az ifjú német duplázhat vasárnap, az egyéni mellett ugyanis párosban is bejutott a fináléba, természetesen bátyjával, Mischával.

Az elődöntők végeredményei:

R. Gasquet [3] (FRA) – B. Paire (FRA) 6/2 6/2

A. Zverev [4] (GER) – J-W. Tsonga [2] (FRA) 6/7(6) 6/2 6/4

A német és a francia első hivatalos mérkőzését játssza egymás ellen. Év elején már összecsaptak, de a Hopman-kupa nem ATP esemény. Ott Gasquet 7/5 6/3-ra nyert. A kétszeres címvédő karrierje 15., Zverev második tornagyőzelméért száll majd harcba vasárnap 14 óra 30 perckor.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/OpenSuddeFrance

A hozzászólások le vannak zárva.