ATP Szófia: Ez nem csak a hazai közönség hatása volt

Grigor Dimitrov magabiztosan nyerte a szófiai ATP tornát. A bolgár a fináléban a belga David Goffint múlta felül két szettben.

Két és fél héttel ezelőtt az Australian Open negyeddöntőjében Dimitrov részéről egyszerűen elsöprést láthattunk, mivel akkor mindösszesen 9 játékot engedélyezett Goffinnek. Nem csodálkozhattunk volna, ha a szófiai döntőben valami hasonló játékkép alakul ki. Főleg, hogy a belga egy kőkemény és rendkívül hosszú mérkőzésen tudta csak legyőzni Bautista Agutot, még a bolgár könnyedén lavírozott a fináléba alig több mint 1 óra alatt Basilashvili ellen.

Dimitrov megállíthatlan volt Szófiában Kép forrása: sofiaopen.bg

Dimitrov megállíthatlan volt Szófiában
Kép forrása: sofiaopen.bg

Amire számíthattunk azt a bolgár az elején kezdetlegesen bizonygatta, hiszen rögtön a második játékban elnyerte ellenfele adogatását, azonban break előnyét nem tudta sokáig megőrizni. Goffin 3-1-es hátránynál visszakapaszkodott a játszmába. Ezek után stabil adogatójátékokat láthattunk a két játékostól, bár tegyük hozzá 4-4-nél Dimitrov rendesen megküzdött azért, hogy nem került szorult helyzetbe. Ennek azonban meg lett az eredménye, hiszen 6-5-nél breakelni tudott újra és hozta az első játszmát. Az első játszma megviselte látszólag Goffint, aki zsinórban 5 játékot vesztett a második szettben. Goffin bemutatta ekkor küzdeni akarását, hiszen 0-5-ról 4-5-re tornázta fel magát, viszont ebben fejben a legvégére elfáradt, Dimitrov pedig lebreakelte és tornagyőztes lett.

Grigor Dimitrov  idén Brisbane után második egyéni trófeáját szerezte meg, egyre jobban megkérdőjelezhetetlen, hogy komoly potenciál van a játékában. Ezen a két tornán 9 nyert meccsén csupán 3 szettet vesztett, ráadásul legyőzte Thiemet, Raonicot, Nishikorit és most Goffint is. Valami elindult Dimitrovnál ez egészen biztos.

Kiemelt kép forrása: sofiaopen.bg

A hozzászólások le vannak zárva.