ATP Memphis, Buenos Aires: Meglepetések történtek a negyeddöntőkben

Az USA-ban már minden kiemelt kiesett, Argentínában viszont még születhet papírforma végeredmény.

Memphis

A nagyon gyors borítású fedett pályás tornán a legjobb 8-ig is rengeteg meglepetés történt. A kiemeltek közül csak két hazai teniszező, John Isner (2.) és Steve Johnson (4.) maradt versenyben. Helyi idő szerint aztán pénteken ők is búcsúztak. Isnert honfitársa, Donald Young győzte le, ráadásul úgy, hogy a balkezes teniszező egyszer sem tudta elvenni az adogatását. Egy amerikai már lesz a döntőben, Young Ryan Harrisonnal mérkőzik meg az utolsó előtti körben, ő a bosnyák Damir Dzumhurt verte meg két szettben.

A másik ágon két szovjet utódállam teniszezője csap össze. A grúz Nikoloz Basilashvili az ausztrál Ebden legyőzésével harcolta ki egymás utáni második ATP-elődöntőjét. Ellenfele a kazah Mikhail Kukushkin lesz, ő ejtette ki a másik favorit-jelöltet, Steve Johnsont.

A negyeddöntők végeredményei

N. Basilashvili – M. Ebden 7/6(3) 6/4

M. Kukushkin – S. Johnson (4.) 6/0 6/4

R. Harrison – D. Dzumhur 6/3 6/4

D. Young – J. Isner (2.) 7/6(5) 3/6 7/6(6)

Buenos Aires

Kei Nishikori (1.) favoritként továbbra is menetel az argentin fővárosban, salakon. A negyeddöntőben  Joao Sousa (6.) volt az ellenfele, akit kevesebb, mint 80 perc alatt győzött le. A világranglista 5. helyezettje mindössze három break-labdát engedett Sousának, de a portugál egyet sem tudott kihasználni, miközben négyszer is elvette a szerváját a japán. Nishikori az elődöntőben a hazai pályán játszó Carlos Berlocq-kal játszik. Az argentin teniszező a David Ferrer (3.) felett aratott bravúrt követően esélyesként diadalmaskodott a brazil Monteiroval szemben.

A nap legkiegyensúlyozottabb meccsének Albert Ramos (5.) és Pablo Carreno Busta (4.) összecsapását várták. Ha két spanyol egymás ellen játszik salakon, abból gyakran fordulatos és hosszú mérkőzés kerekedik. Ez a meccs is az imént említett feltételezést igazolta. Döntőszettre volt szükség a házi rangadón. Ramos elveszítette az első szettet, majd a másodikban is közel volt a break-hátrányhoz, végül a balkezes játékos a hajrában elvette Carreno Busta szerváját, ezzel kiegyenlített. A harmadik játékrészben aztán break-előnybe került a Roland Garros tavalyi negyeddöntőse, de ezt nem tudta végig vinni, fiatalabb honfitársa a hajrához közeledve a maga javára fordította az eredményt. Carreno Busta 2 óra 14 perces ütközetben nyert. Az elődöntőben Alex Dolgopolovval játszik, aki az osztrák Gerald Melzer ellen diadalmaskodott.

A negyeddöntők végeredményei

K. Nishikori (1.) – J. Sousa (6.) 6/1 6/4

C. Berlocq – T. Monteiro 3/6 6/2 6/3

P. Carreno Busta (4.) – A. Ramos (5.) 6/3 4/6 6/4

A. Dolgopolov – G. Melzer 7/5 6/4

A kiemelt kép forrása: twitter.com/ArgentinaOpen

A hozzászólások le vannak zárva.