ATP beharangozó: Rio de Janeiro

2017. február 21.
by DGM96

Február 20 és 26-a között rendezik meg a szezon második 500-as tornáját.

Kategória:

ATP World Tour 500

Borítás:

Salak

Díjazás:

$1,603,940

Címvédő:

Pablo Cuevas

A 2014-ben debütáló Rio Openen idén nem láthatjuk játszani Rafael Nadalt, miután orvosai tanácsára “kis pihenőt fúj” az Australian Open után. Az élmezőnyt azonban így is képviselik. Dominic Thiem (2.) és Kei Nishikori (1.) a legrangosabb tagjai az idei mezőnynek, de Brazíliában játszik a héten a 2015-ös bajnok, David Ferrer (6.) is.

A tavalyi bajnok, Pablo Cuevas (3.) természetesen megkísérelte a címvédést, ám az uruguayi teniszező nem karrierje egyik legemlékezetesebb helyszínén kezd el kijönni jelenlegi hullámvölgyéből (1-4-es mérleg 2017-ben). Ő már túl van az első fordulón, de kikapott a selejtezőből érkező belga Arthur De Greeftől, aki a világranglista 138. helyezettje. A legutolsó helyen kiemelt Joao Sousa (8.) is kiesett már. A portugál versenyzőt a szintén selejtezős, spanyol Carballes Baena búcsúztatta váratlanul simán.

További kiemelt versenyzők a mezőnyben: Pablo Carreno Busta (4.), Albert Ramos Vinolas (5.), Paolo Lorenzi (7.)

A legjobbakra már az első körben érdekes mérkőzés várhat. Nishikori a brazil Thomaz Belluccival játszik, aki hazai pályán mindig jobban teljesít, mint máskor és máshol a szezonban. Thiem egy régi, nagy ismerős nevet kapott Janko Tipsarevic nevében, Ferrer pedig a 2014-es döntős és friss Buenos Aires-i bajnok Alex Dolgpolovval játszik kezdésként.

A torna sorsolása megtalálható itt.

A kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.