ATP Delray Beach: Del Potro nehéz meccsen van túl

“Tandil tornya” a bosnyák Dzumhur ellen a saját dolgát nehezítette meg. Majdnem 2 és félóra alatt harcolta ki a negyeddöntőbe jutást.

A 2009-es US Open bajnoka, Juan Martin Del Potro (7.) idén most játszik először. Tavaly sokadjára is visszatért, de a 2017-es szezont nem merte bevállalni rögtön az elején. Ahogyan tavaly tette majdnem 2 évnyi szünet után, most is Delray Beachen tért vissza. Az első fordulóban a korábbi top 10-es Kevin Anderson ellen két, szoros szettben nyert. A második körben a bosnyák Damir Dzumhur ellen még nehezebb dolga akadt, s főleg azért, mert szett- és break-előnyből nem tudta befejezni a találkozót. Az első játszmát rövidítésben nyerte meg, pedig a meccset nyertes fogadó játékkal kezdte. A mindent eldöntő, harmadik szett azonban már szinte problémamentes volt. Fokozatosan felőrölte ellenfelét fogadóként és magabiztosan zárta le a meccset. A 8 között Sam Querrey-vel (4.) játszik.

Végeredmény: 7/6(5) 4/6 6/3

Milos Raonic (1.) is bejutott a negyeddöntőbe. A kanadai a fiatal horvát Coricot búcsúztatta 6/3 7/6-tal. Az elődöntőt a brit Edmund ellen harcolhatja ki. Lesz egy amerikai, házi rangadó Jack Sock (3.) és Steve Johnson (5.) között. Egy másik hazai versenyző, Donald Young pedig már a 4 közé is bejutott, miután soron következő ellenfele, a belga Darcis visszalépett.

A kiemelt kép forrása: ubitennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.