Szombaton Safarova – Babos nap a Hungarian Ladies Openen

2017. február 24.
by cort

Kialakult a legjobb négy mezőnye a Budapesten zajló Hungarian Ladies Openen.

Nagyszerű mérkőzésen jutott a legjobb négy közé Babos Tímea. Timi a korábban Gálfi Dalmát kiejtő, hetedik helyen kiemelt Oceane Dodin ellen lépett pályára, és három játszmában, 6-4 2-6 6-1 arányban győzedelmeskedett.
Pedig nem indult jól a mérkőzés Babos Timi számára. Dodin hihetetlen jól kezdte az összecsapást, bravúros nyerőkkel gyorsan breakelőnybe került, de a magyar játékos szépen lassan kezdett magára találni. Timi először a szett derekán tudott faragni a hátrányból, majd néhány break váltás után 5-4 után elvette Dodin adogatását, és nyerte a szettet.

A szombati menetrend

A szombati menetrend

A második játszmában Timi kevésbé összpontosított, visszaesett a játéka, amit a fiatal francia kegyetlenül kihasznált, és egyenlíteni tudott. A döntő szettben azonban Timi ismét maximális fordulaton pörgött, jöttek a szervák és a nyerő ütések, és végül küzdelmes, de az eredmény alapján egyértelmű győzelmet aratott.
Timi a döntőbe jutásért a német Julia Goerges-szel találkozik, a másik ágon Lucie Safarova – Karina Witthoeft összecsapást rendeznek. A két egyes elődöntő után pedig ismét Timi következik, aki Lucie Safarova oldalán a döntőért lép pályára a párosok versenyében.

Kép forrása: AP Photo/Fred Beckham

A hozzászólások le vannak zárva.