ATP Rio: Rossz évkezdés után fényes siker

Dominic Thiem nyerte a Riói ATP 500-as teniszversenyt. Az osztrák a fináléban két szettben győzte le a spanyol Pablo Carreno Bustát.

Dominic Thiem egy gyengébb évkezdés után Rio de Janeiroban kezdett magához térni és könnyen döntőbe jutott. Ellenfele a spanyol Pablo Carreno Busta már közel sem volt ennyire könnyű meccseken túl, főleg hogy az elődöntőben 1 pont hiányzott a norvég Casper Ruud ellen, hogy kiessen.

Thiem megérdemelten nyert Rioban Kép forrása: rioopen.com

Thiem megérdemelten nyert Rioban
Kép forrása: rioopen.com

A mérkőzést Busta kezdte jobban és break előnyben. A gyönyör és a fór azonban hamar ellillant, hiszen Thiem azonnal visszajött. Már nagyon úgy tűnt, hogy ezt a szettet a rövidítésen kívül semmi sem döntheti el, azonban egyszer csak a semmiből az osztrák elkezdte ostromolni a spanyol szerváját. Ennek eredménye lett, hiszen Carreno Busta hiába hárított két játszmalabdát, a harmadikat nem tudta. Ez volt az első fontos lépés Thiemnek, hogy tornát nyerjen. A második még csak kiesebb lépést akkor tette meg, amikor 3-2-nél breakelt. Ez a lépés sokat nem jelentett, hiszen annyit ért, mint a spanyol az első szettben megszerzett fórja. A második break Thiem részéről azonban már annál többet, hiszen 5-4-nél elvette ellenfele adogatását és két szettes sikerrel tornagyőztes lett Rioban.

Dominic Thiem valóban pocsékul kezdte az évet és az utóbbi két hétben egyre megdöbbentőbb vereségei voltak, most mégis megemberelte magát. Rio de Janeiroban az öt lejátszott mérkőzésén nem vesztett szettet. Az osztrák teniszező pályafutása 8. tornagyőzelmét aratta.

Kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.