ATP Acapulco: Megnyílt Nadal előtt az út

Mondhatnánk, hogy Nick Kyrgios meglepte Novak Djokovicot, de lehet, hogy az ausztrál csak éppen azt mutatta meg, amit a hozzáfűzött jóslatok alapján várnak tőle. Az viszont biztos mindenesetre, hogy Rafa Nadal járt jól a negyeddöntőben, mert a címvédő, Thiem is kiesett.

Nick Kyrgios (6.) 11. győzelmét aratta top 10-es teniszezővel szemben. Ezúttal nem más, mint Novak Djokovic (1.) volt az áldozat. Ahogyan Nadalt és Federert, a szerbet is az első ellene lejátszott meccsen tudta megverni. Az acapulcói közönség látványos találkozót láthatott, köszönhetően annak is, hogy a fiatal ausztrál 45 nyerőt ütött és rendkívül agresszív teniszt produkált. A két nagyon szoros szett alatt mindössze egy alkalommal nyert a fogadó játékot, akkor Kyrgios meg is nyerte a meccset, épp egy tie-break előtt. Az első játszma viszont azzal végződött, melyben Djokovic két szettlabdát is elvétett. A fiatal ausztrál a döntőbe jutást az amerikai Sam Querrey ellen vívhatja ki, aki a címvédő, Dominic Thiemet (4.) búcsúztatta 6/1 7/5-tel.

Nadal továbbra is veretlen Acapulcóban Kép forrása: themalaymailonline.com

Nadal továbbra is veretlen Acapulcóban
Kép forrása: themalaymailonline.com

Az alsó ágon kialakult a lehető legerősebb párosítás, miután Rafael Nadal (2.) és Marin Cilic (3.) is továbbjutott. Utóbbinak ehhez meccset sem kellett játszania Steve Johnson ugyanis bokaficamra hivatkozva visszalépett a versenytől. Nadal ellenfele a torna meglepetés-szereplője, a japán Yoshito Nishioka volt. A 21 éves és balkezes japán átverekedte magát a selejtezőn, majd a 7. kiemelt Jack Sockot kiejtette. A világranglista 86. helyezettje Nadal ellen sem vallott szégyent, két szettben bár kikapott, de mindkét játszmát breakkel kezdte. A spanyol az elsőt 4/2-es, a másodikat 2/0-ás hátrány után fordította a maga javára, így továbbra is veretlen Acapulcóban (13-0).

Eredmények

N. Kyrgios [6] (AUS) – N. Djokovic [1] (SRB) 7/6(7) 7/5

S. Querrey (USA) – D. Thiem [4] (AUT) 6/1 7/5

R. Nadal [2] (ESP) – Y. Nishioka (JPN) 7/6(2) 6/3

A kiemelt kép forrása: metro.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.