ATP Dubai: Papírforma vagy meglepetés?

A Dubaiban megrendezett ATP 500-as versenyen Andy Murray és Fernando Verdasco döntőzik. Vajon a spanyol a 14. meccsükön megszerzi-e a legjobbkor második győzelmét? 

Verdasco majdnem 1 év után nyerhet újra versenyt Kép forrása: hindustantimes.com

Verdasco majdnem 1 év után nyerhet újra versenyt
Kép forrása: hindustantimes.com

Az első elődöntőt Fernando Verdasco és Robin Haase játszotta egymás ellen. A holland játékos nem volt rossz formában, hiszen három héten belül a második ATP 500-as elődöntőjébe került be Gael Monfils legyőzésével. A spanyol rögtön az első adogatását elbukta, azonban nem szeretett volna sokáig break hátrányban teniszezni, a játszma közepén a harmadik lehetőségét kihasználva 3-3-ra alakította az állást. Az első szettben Haasenak volt több esélye, hogy megszerezze a vezetést, 4-4-nél újabb breakre volt sansza. Talán ennek elmulasztása nyugtatta meg az általában idegileg labilis Verdascot, aki rövidítésben nyerte meg az első szettet. A második játszma hasonlóan kezdődött, mint az első. A holland hamar fórhoz jutott, Verdasco pedig 2-4-nél visszatáncolt. A második felvonásban is közel volt a Tiebreak, azonban a végén Haase megcsavarta a dolgokat. A minimális lélektani előny Haasenél volt, ennek ellenére 1 játékot tudott fogni a döntő játszmában. Verdasconak remek lehetőség, hogy viszonylag nagyobb versenyt nyerjen, ráadásul 2010 óta nem nyert kemény pályán versenyt.

Murray elpusztíthatatlannak látszik Dubaiban Kép forrása: bleacherreport.com

Murray elpusztíthatatlannak látszik Dubaiban
Kép forrása: bleacherreport.com

Andy Murray hősies küzdelmet folytat Dubaiban. A brit a negyeddöntőben feledhetetlen Tiebreak ( 20-18 ) és nyolc mérkőzéslabda hárítása után verte döntő szettben a német Philipp Kohlschreibert. Tegnap a kezdeti gyengélkedés után javuló formát mutató Lucas Pouillelal csapott össze. Az első szett össze-visszaságát Murray tudta jobban kamatoztatni. A világelső kezdett break előnyben, 3-1 után azonban úgy bukott el zsinórban 3 játékot, hogy a franciának mindösszesen kétszer kellett volna hoznia az adogatását a szett megnyeréséhez. Pouille küzdött, hogy tartsa előnyét, Murray mégis azonnal visszajött. Benne volt a pakliban, hogy az első szettet rövidítés fogja eldönteni, azonban a 4-3-as játékhoz hasonlóan Murray ismét egy olyan gamet nyert meg, ahol Pouillenak is volt lehetősége befejezni a játékot. Murray pedig az első szett megnyerésétől kellő lendületet kapott, a folytatásban ellenfele csupán 5-0-ás hátránynál tudott játékot nyerni. Murray kicsit több mint másfél óra után jutott a döntőbe.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.