Kerber, Murray: Kivételeznek Sharapovával

2017. március 11.
by cort

Bő egy évvel ezelőtt, amikor kirobbant Sharapova doppingbotránya, a teniszvilág apraja-nagyja megszólalt az üggyel kapcsolatban. Most, hogy közeledik az orosz szépség visszatérése, ismét felkapott témának bizonyul a teniszezők körében is.

Sharapova sosem tartozott a társai által kedvelt játékosok közé, és most is sokan ráncolják a homlokukat a visszatérése kapcsán. Különösen azért, mert Sharapova sorra kapja a szabadkártyákat a torna szervezőitől.
Néhány hete Garbine Muguruza nyilatkozott nem éppen a legkedvesebb szavakkal Sharapováról, de azóta is inkább a negatív vélemények kerülnek nyilvánosságra. Legutóbb éppen a világranglista második Angelique Kerber fakadt ki a Stuttgartban kialakult helyzet miatt.
“Elkezdődik a torna, és ő csak szerdán kezd, mert addig nem léphet pályára. Ez különös. Ez azt jelenti, hogy egy német játékos miatta nem kap szabadkártyát. Jelenleg a német teniszezők jól teljesítenek, és néhányuknak nem adatik meg a főtáblára kerülés, mert Sharapova kapja a lehetőséget.”

Murray most nem Sharapova oldalán áll
Forrás: bbc.com

A férfi világelső Andy Murray-t a héten többször is kérdezték Sharapovával kapcsolatban, aki szintén nem ért egyet a szervezők döntéseivel. “Nehéz ügy. A tornák szervezői döntik el, hogy mi a legjobb nekik. Egy olyan játékos, mint Sharapova biztosan jót tesz egy tornának. De ugyanakkor, ha valaki egy évig el van tiltva, és elveszíti az összes pontját, vagy szabadkártyát kap, vagy Future versenyeken kell gyűjtenie a pontokat. Lehet, hogy maximalizálni kellene az adható szabadkártyák számát.”

A hozzászólások le vannak zárva.