ATP Indian Wells: Nem a magas emberek napja volt a hétfő

A “fellazult” felső ágon folytatódtak a küzdelmek a kaliforniai Masters-tornán. A nap legfontosabb szereplői (Wawrinka, Thiem) továbbmentek, de a 3. forduló így sem maradt meglepetésmentes.

Jól ment a játék a fiataloknak hétfőn, a szezon első 1000-es tornáját, a kaliforniai Indian Wellsben. A nagy ígéretnek tartott Dominic Thiem (8.) gond nélkül győzte le az idősebbik Zverev-fivért, Mischát (29.), 59 perc alatt. A “német ajkú” összecsapáson a 23 esztendős osztrák teniszező break-labdával nem szembesült a meccs során. A nyolcaddöntőben érdekesnek ígérkező mérkőzést vív majd Gael Monfils (10.) ellen. A francia versenyző a 2012-es döntőst, John Isnert (20.) győzte le soron következő ellenfeléhez hasonló magabiztossággal.

A világranglista 70. Nishikoka heroikus fordítást hajtott végre Tomas Berdych ellen
Kép forrása: bnpparibasopen.com

Amit a két top 10-es teniszezőről el lehet mondani, azt a cseh Tomas Berdychről (13.) nem lehet. Ő ugyanis nagy meglepetésre kikapott  Yoshito Nishiokától. A fiatal japán szerencsés vesztesként jutott fel a főtáblára és Ivo Karlovic (19.) után most a 2010-es wimbledoni döntőst is búcsúztatta. Berdych szinte olyan kedvező helyzetből veszítette el a meccsen, amekkora előnyből képes volt kiesni múlt héten a Paris Saint-Germain a labdarúgó Bajnokok Ligájából. A cseh 6/1 5/2-re állt, innen azonban Nishioka fel tudott tápászkodni, még egy meccslabdát is hárított. A döntőszett eleji break-váltásból ő jött ki kedvezőbben: kétszer fogadó játékot nyert, Berdych egyével szemben. Nishikoka már pár napja, Acapulcóban is felhívta magára a figyelmet. Selejtezősként a negyeddöntőig jutott, ahol aztán Rafa Nadal ellen majdnem szettet is nyert.

A legjobb 16 között újra egy nagyágyú következik a balkezes japán számára, Stan Wawrinka (3.) személyében. A US Open címvédője hozzá hasonló stílusú teniszező ellen játszott, a német Kohlschreiberrel (28.). A fonák-virtuózok csatáját a svájci nyerte egy szoros és egy könnyebb szettben. “Stan The Man” úgy nyert 78 perc alatt, hogy egy pillanatig nem forgott veszélyben az adogatása. Továbbjutott a nap folyamán David Goffin (11.) is. A belga a spanyol Ramos-Vinolast (22.) búcsúztatta. A kiemeltek közül Pablo Cuevas (27.) is nyert. Az uruguayi Fabio Fognini legyőzése után a Goffin elleni nyolcaddöntőre készülhet.  

Nem vár több forduló azonban Vasek Pospisilre. A kanadai azok után, hogy nagy meglepetésre Andy Murrayt (1.) ejtette ki, alulmaradt Dusan Lajoviccsal szemben. A szerb teniszező a spanyol Carreno Bustával (24.) játszik, aki játék nélkül jutott tovább, miután honfitársa, Bautista Agut (14.) hasizom fájdalmakra hivatkozva nem állt ki a 3. körben.

Eredmények

Kép forrása: atpworldtour.com

Kedden teljes lesz a nyolcaddöntő mezőnye. Az alsó ág harmadik fordulójában nagyobbnál nagyobb nevek fognak pályára lépni és nem akármilyen párosítások alakultak ki. Ezekből a “#NextGen-rangadó”, Kyrgios (15.) és Alexander Zverev (18.) között nem is emelkedik most ki. A közelmúlt fejleményei miatt nagy várakozás övezi Rafa Nadal (5.) és Fernando Verdasco (26.) összecsapását. Mégsem ez lesz a nap mérkőzése, hanem Juan Martin Del Potro (31.) és Novak Djokovic (2.) találkozása. A két klasszis pár napja Acapulcóban már megmérkőzött egymás ellen, ott szoros küzdelemben a háromszoros címvédő nyert. 

Mindezen érdekes párharc mellett még Roger Federer (9.) is pályán lesz, neki azonban könnyebb feladat ígérkezhet, ugyanis Steve Johnson (24.) lesz az ellenfele.

A kiemelt kép forrása: thedailystar.net

A hozzászólások le vannak zárva.