Juan Martin Del Potro felpörgette Novak Djokovic-ot?

2017. március 15.
by cort

Az argentin óriás és a szerb játékos összecsapása volt a harmadik forduló legjobban várt mérkőzése. Nem hiába.

A két játékos mérkőzése igazán látványos teniszt hozott. Legutóbb Acapulcóban három játszmában Djokovic örülhetett, és most is hasonló forgatókönyv szerint alakultak az események.

A meccset Del Potro kezdte jobban, hamar breakelőnybe került, de Djokovic a szett derekán egyenlíteni tudott, majd 6-5 után egy újabb breakkel behúzta a játszmát. A második felvonásban ismét az argentin került lépéselőnybe, kétszer is elvette szerb riválisa adogatását, és 4-1 után végül 6-4 arányban abszolválta a játszmát.
A harmadik szett viszont már csak Djokovic-ról szólt. A volt világelső az előző években mutatott játékával rukkolt elő, ami már sok volt Del Potronak. A szerb szemében ismét ott volt az a tűz, amit a tavalyi Roland Garros győzelme óta nem láttunk.

Lehet Del Potro volt a katalizátora Djokovic-nak, és csak ez a mérkőzés kellett ahhoz, hogy visszakapjuk a volt világelsőt? Hamarosan erre is választ kapunk, a szerb játékos a következő körben az ausztrál fenegyerekkel, Nick Kyrgios-szal találkozik. Legutóbbi mérkőzésüket néhány hete Acapulcóban Kyrgios nyerte, így lesz miért visszavágnia Djokovic-nak.

N. Djokovic (szerb, 2.) – J. M. Del Potro (argentin) 7-5 4-6 6-1

A hozzászólások le vannak zárva.