ATP Indian Wells: Meddig tart a spanyol bravúr?

Végéhez közeledik a tánc Indian Wellsben. Az ATP 1000-es torna egyik elődöntőjébe Pablo Carreno Busta-Stan Wawrinka mérkőzést rendeznek.

Mind a két negyeddöntőt összekötötte egy közös pont. Küzdöttek a játékosok a végkimerülésig, majd a döntő játszma Tiebreak pontot rakott a bizonyos I-re.

Carreno Busta talán maga sem hiszi el, hogy elődöntőbe került Indian Wellsben
Kép forrása: theintelligencer.com

Pablo Cuevas és Pablo Carreno Busta pontosan tudta, hogy a mérkőzés vesztese milyen lehetőséget szalaszt el, hiszen ők még nem nagyon jártak ATP 1000-es verseny elődöntőjének a magasságában. A spanyol lehengerlően kezdett, majd az uruguayi az egyenlítésig meg sem állt. Ez a mérkőzés egy idő után Cuevasnak állt, break előnyben volt a döntő játszmában, ráadásul mérkőzés labdája is volt. A győzelem végül kicsúszott a kezei közül, és végül a haz évvel fiatalabb spanyol örülhetett a döntő játszma rövidítése után. Carreno Busta tehát sikeresen visszavágott Pablo Cuevasnak a március elején Sao Pauloban elszenvedett vereségért,

Wawrinka bírta jobban idegekkel a második negyeddöntőt
Kép forrása: eurosport.com

Stan Wawrinka és Dominic Thiem mérkőzésénél is hasonló izgalmakra készülhettünk. Thiem rögtön breakkel nyitott, azonban ez gyorsan elszállt, majd a svájci 5-4-nél a játszmán belül másodszor vette el az osztrák adogatását és nyerte az első szettet. Thiemnek a kedvét ez nem szegte, aki a második felvonásban hasonlóan az elsőhöz gyorsan elnyerte Wawrinka szerváját, ám ezúttal a háromszoros Grand Slam bajnoknak már nem volt válasza. A harmadik szett egy érdekes hullámvasút volt. Wawrinka gyors breakkel jelezte győzelmi szándékát, azonban ez nem sokáig tartott. 4-4-nél Thiemnek volt esélye a breakre, 6-5-nél Wawrinka meccslabdához jutott. Minden elpuskázott lehetőségre a Tiebreak adott javítási lehetőséget, ezzel pedig Wawrinka tudott élni, aki egy több mint két és fél órás csatában jutott tovább.

A mai napon folytatódnak a negyeddöntők Indian Wellsben. Roger Federer a Novak Djokovicot meglepetésre búcsúztató Nick Kyrgiossal mérkőzik meg. A másik negyeddöntőben pedig az amerikai közönség Jack Sockért szorít, aki Kei Nishikorival csap össze. 

Kiemelt kép forrása: scmp.com

A hozzászólások le vannak zárva.