WTA: Az oroszok bevették Kaliforniát

2017. március 21.
by cort

Meglepetésre az orosz Elena Vesnina győzelmével zárult a 7 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i premier mandatory női tenisztorna.

Múlt hét hétfőn még bizonyára sokan szomorkodtak, amikor a 13. helyen kiemelt Elena Vesnina 2 óra 17 perc alatt, három játszmában búcsúztatta Babos Tímeát. Akkor még kevesen, vagy mondjuk ki bátran, senki sem gondolta volna, hogy az orosz hölgy egy páratlan menetelésbe kezd a kaliforniai hőségben. Vesnina a következő körben óriási meglepetésre legyőzte Angelique Kerbert, és az amerikai Venus Williams, valamint a francia Kristina Mladenovic sem tudta megállítani a látványos támadótenisszel előrukkoló Vesninát.
A vasárnapi orosz házi döntőben Vesnina ellenfele a világranglista hetedik Svetlana Kuznetsova volt. Az előzetes esélyek inkább a kétszeres Grand Slam-győztes mellett szóltak, a mérkőzést mégis Vesnina kezdte jobban, aki kétszer is breakelőnybe került, 5-4-nél pedig játszmalabdát harcolt ki magának. A lehetőség kimaradt, Kuznetsova pedig a rövidítésben behúzta a szettet. A folytatásban is lüktetett a játék, Kuznetsova mindkét játszmában előnyre tett szert, de továbbra is bátran teniszező Vesnina mindkét esetben fordítani tudott, és 3 óra alatt 6-7 7-5 6-4 arányban győzedelmeskedett.

A hozzászólások le vannak zárva.