ATP Miami: Federer nyerte a játéknap slágermeccsét

Hétfőn a nyolcaddöntőbe kerülés volt a tét a Miamiban zajló ATP 1000-es versenyen. A svájci osztag gond nélkül vette a második akadályt is, Zverev óriási mérkőzésen verte John Isnert.

Federer két szettben győzte le Del Potrot
Kép forrása: au.eurosport.com

A harmadik forduló legjobban várt mérkőzését Roger Federer és Juan Martin Del Potro  vívta egymással. Ez a párharc nagyon sokszor hozott emlékezetes mérkőzéseket, azonban a floridai találkozót egyértelműen a svájci uralta minden tekintetben. Federer az első játszma végén került először break előnybe, majd nehézségek közepette hozva saját adogatását nyerte meg az első szettet. Federer a második szettben 2-2-nél vált agresszívvá és könnyen elvette az argentin adogatását. Del Potronak ezek után egyetlen esélye volt, hogy meccsben maradjon, azonban ezzel nem tudott élni. Federer 1 óra 23 perc játék után két szettes győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe.

Wawrinka könnyen abszolválta harmadik fordulós mérkőzését
Kép forrása: tennisactu.net

Stan Wawrinka a játéknap utolsó mérkőzésén lépett pályára Malek Jaziri ellen. A tunéziai játékos az előző körben kisebb meglepetésre legyőzte a spanyol Feliciano Lopezt, azonban svájci ellenfelének már nem tudott kellemetlen pillanatokat okozni. A háromszoros Grand Slam bajnok az első szett közepén, majd a második szett elején tudott breaket csinálni és egyik játszmában sem engedte ki a kezéből ezt az előnyt. Wawrinka a következő fordulóban Alexander Zverev ellen lép pályára. A német játékos nagyon nehéz mérkőzésen van túl, három mérkőzéslabdát hárítva győzte le az amerikai John Isnert. A fiatalabbik Zverev 2 óra 42 perc alatt lett nyolcaddöntős.

Ma a nyolcaddöntőkkel folytatódik Miami. Pályára lép ismét Wawrinka, Federer és Nadal is.

A hozzászólások le vannak zárva.