Miami 2017: Egy lépésre az újabb Federer-Nadaltól

Roger Federer-Nick Kyrgios elődöntőt rendeznek Miamiban. A svájci és az ausztrál is nehéz csata után jutott a legjobb 4 közé. 

Federer kemény harcból jött ki győztesen
Kép forrása: sbs.com.au

Magyar idő szerint késő este az idén csupán egy tét mérkőzés elvesztő Roger Federer csapott össze a cseh Tomas Berdychel. A két játékos utolsó összecsapásán a svájci varázslatos tenisszel mattolta negyeddöntős ellenfelét és az első szett alapján komoly esély mutatkozott arra, hogy ez megismétlődjön. Federer agresszívan támadta Berdychet, amire a cseh teniszezőnek nem igazán volt válasza. A friss Indian Wells-i bajnok rögtön breakkel kezdett, majd kiváló játékkal 4-2-nél eldöntötte az első szettet. A második játszmában Berdych elkezdte egyre jobban fogadni Federer első szerváit, ráadásul az első játszmában produkált 58 helyett 88 %-ban nyerte első szervái mögött a pontokat. Berdych 4-3-nál elnyerte Federer adogatását, majd saját szerváját hozva 6/3-al kiegyenlített. A harmadik játszmában úgy tűnt egy remek mérkőzést végül Federer nyer meg, azonban 5-2-ről nem tudta befejezni a találkozót, a cseh mérkőzéslabdát is hárított. Ezek után Berdych visszajött, voltak mérkőzéslabdái a Tiebreakban, azonban 6-4 után zsinórban 4 pontott veszített el, Federer nehéz mérkőzésen került az elődöntőbe.

Kyrgios többek között ilyen látványos ütésekkel verte Zverevet
Kép forrása: abc.net.au

Nick Kyrgios Indian Wellsben két játszmában legyőzte Alexander Zverevet, így a németnek most esélye nyílt a visszavágásra. Ennek ellenére az első szettet az ausztrál nyerte meg. Eleinte stabil adogatójátékok követték egymást, azonban Kyrgios 4-4-nél breakelt, majd saját szervájából megnyerte az első szettet. A második játszmában a két játékos továbbra is kikezdhetetlen adogatásokkal rendelkezett, ennek eredményeképp a Tiebreak választ adott arra, hogy Kyrgios befejezi-e két szettben a találkozót. Erre minden lehetőség megvolt, hiszen 6-4 volt Kyrgiosnak, a rövidítést mégis Zverev nyerte 11-9-re. A lélektani előny a fiatalabbik Zverev testvérnél volt, ez mégsem jelentett semmit. Kyrgios 3-2-nél elvette Zverev adogatását, majd 5-3-nél összességét véve már megcsinálta az 5. mérkőzéslabdáját. Kyrgios 2 óra 36 perc játékot követően győzte le Zverevet.

Ma az elődöntőkkel folytatódnak a küzdelmek. Elsőként Rafael Nadal mérkőzik meg Fabio Fogninival, majd Roger Federer játszik Nick Kyrgiossal.

Kiemelt kép forrása: channelnewsasia.com

A hozzászólások le vannak zárva.