Marat Safin – Goran Ivanisevic meccset rendeznek Budapesten!

Nem akármilyen előzetese lesz a Budapesti ATP-tornának! A selejtezők végeztével a két egykori klasszis gálameccset játszik egymás ellen a Nemzeti Edzés Központban.

Nagy örömmel töltheti el a hazai teniszrajongókat, hogy ATP-tornának ad otthont Magyarország, azon belül is Budapest. A szervezők még a nagy esemény előtt is egy “nagy dobást”, hiszen beharangozóként bemutató mérkőzést fog egymás ellen játszani Goran Ivanisevic és Marat Safin.

Személyükben világelsőségről, három Grand Slam-győzelemről, és számos GS-döntőről beszélhetünk. Goran Ivanisevic 2001-ben a tenisztörténelem máig egyetlen szabad-kártyás GS-bajnoka lett Wimbledonban, ahol azt megelőzően három döntőt is elveszített. A horvát legenda honfitársát, Marin Cilicet US Open győzelemhez segítette 2014-ben, jelenleg pedig a cseh Tomas Berdych edzője.

Marat Safin 2000-ben Pete Samprast győzte le a US Open döntőjében, 2005-ben pedig az Australian Open hazai kedvencét, Lleyton Hewittot verte meg a fináléban. Melbourneben további, két döntőt is játszott, 2002-ben és 2004-ben. Karrierje során világelső is volt.

A mérkőzést április 23-án, 15 órakor rendezik.

A Hungarian Open április 24-től 30-ig fog tartani. A résztvevők zöme már nem titok, olyan teniszezők is tiszteletüket teszik majd hazánkban, mint Gilles Simon, Fernando Verdasco, Lucas Pouille, Ivo Karlovic, vagy éppen Victor Troicki.

A kiemelt kép forrásai: miami.cbslocal.com és srf.ch

A hozzászólások le vannak zárva.