Jól kezdte az évet Rafael Nadal, vagy mégsem?

2017. április 9.
by cort

Nehéz eldönteni, hogyan érdemes értékelni Rafael Nadal első három hónapját. A spanyol játékos negyeddöntőzött Brisbane-ben, ahol az első helyen kiemelt Milos Raonic búcsúztatta három játszmában, döntőt játszott az Australian Openen, Acapulcóban és Miamiben, és a legjobb tizenhatig jutott Indian Wells-ben. Idei öt vereségéből hármat a szenzációsan teniszező Roger Federertől szenvedett el, az acapulcói fináléban pedig Sam Querrey győzte le 6-3 7-6 arányban.

Idén már háromszor kellett Federernek gratulálnia
Forrás: miamiherald.com

Tornát nem nyert, három fájó vereséget viszont elszenvedett Federer ellen. Nem az a szezonkezdet, amire a legtöbben vártak, de talán mégis van miért bizakodni a Nadal-szimpatizánsoknak.
A 14-szeres Grand Slam-bajnok március végéig 2085 pontot szerzett (ennél többet csak 2009-ben és 2014 gyűjtött a spanyol játékos), amivel Federer mögött második az ATP Race ranglistán, emellett megerősítette helyét a világranglista ötödik helyén is.
A java még csak ezután következik a mallorcai számára, hiszen kedvenc része jön szezonjának, a salakszezon, ahol nem kell aggódnia a svájci miatt. Ha minden igaz, Federer csak a Roland Garros-on lép ismét pályára. Kérdés viszont, hogy milyen formában érkezik a vörös borításra az idén alul teljesítő Andy Murray és Novak Djokovic, és mennyire lesz veszélyes a másik svájci, Stanislas Wawrinka.
Apró üröm az örömben viszont, hogy lesz bőven védeni való pontja: Monte Carlóban és Barcelonában címvédő, míg Madridban tavaly a döntőig menetelt.
A Salakkirály egyik felségterületén, a miniállamban lép pálya legközelebb, a szezon harmadik Masters-tornáján, ami április 16 és 23-a között fog zajlani.

Kép forrása: zimbio.com

A hozzászólások le vannak zárva.