Federer ismét szórakoztatott – videó

2017. április 11.
by cort

Roger Federer 6-3 7-6 arányban legyőzte Andy Murray-t a zürichi Hallenstadionban megrendezett Match for Africa 3 jótékonysági teniszmérkőzésen.

Nagyszerű mérkőzést játszott a világelső Andy Murray, és az idei évben űrteniszt bemutató Roger Federer.

Federert, csakúgy mint a világ bármelyik részén, óriási örömmel fogadta a hazai publikum. A svájci ismét kitett magáért, bámulatos ütésekkel, és alkalmanként egy kis bohóckodással szórakoztatta a közönséget.
Persze nem lenne fair, ha csak Federerre hegyeznénk ki a tegnapi jótékonysági mérkőzés minden egyes pozitívumát, hiszen a világelső Andy Murray gondolkodás nélkül mondott igent Federer megkeresésére, és bár a brit nem volt ellenfele a hazai közönség előtt pályára lépő svájcinak (még ha az eredmény szorosnak is tűnik), rajta sem múlt, hogy jól szórakozzon a közönség.

Kérdés, hogy Murray a bemutató mérkőzés jelege, vagy még a könyöksérülés miatt játszott takarékon, esetleg már a salakos szezonra készült, mindenesetre a brit messze volt legjobb teniszétől. Murray a szervái mögött kevésbé volt hatékony, és a lábmunkája is elmaradt a tőle megszokottól.

A svájci fenomén a mérkőzést követően természetesen beszélt az idei eredményeiről, és terveiről is. “Idén a dolgok jobban alakultak, mint gondoltam. A legfontosabb, hogy továbbra is egészséges legyek, és élvezzem a játékot. A jó eredmény csak egy bónusz. Örülök, hogy kaptam egy második esélyt a tavalyi balszerencsés szezonom után. A következő célpontom Wimbledon, aztán a US Open. A Roland Garros-on nem lesz rajtam nyomás, de nagyon nehéz lenne megnyerni. Mindenesetre majd meglátjuk.”

A hozzászólások le vannak zárva.