ATP Marrakech: Az első mindig emlékkel bír…

Borna Coric nyerte az ATP 250-es Marrakechben megrendezett versenyt. A horvát titán a döntőben a német Philipp Kohlschreibert győzte le. 

Coricnak óriási téttel bírt a finálé, hiszen az első tornagyőzelem lehetősége lógott a levegőben. Coric remekül játszott ezen a héten, hiszen előbb legyőzte a második kiemelt Albert Ramos-Vinolast, majd a cseh Jiri Vesely sem tudott neki megálljt parancsolni. Döntőbeli ellenfelének csak az elődöntő nem okozott nehézséget. Kohlschreiber Chardyt és Struffot is döntő szettben győzte le, majd Benoit Paire ellen 6/2 6/2-es diadallal jutott fináléba.

Coric óriási csatát nyert meg Kohlschreiber ellen
Kép forrása: thescore.com

Egy darabig minden jel arra utalt, hogy Kohlschreiber rutinja eldönti a finálét, hiszen az első szettet megnyerte és a második játszmában még mérkőzéslabdáig is eljutott. A német játékos akármennyire is szerette volna lezárni két játszmában ezt a finálét, Coric  5 meccslabdát hárított és kiharcolta a rövidítést. A Tiebreakban végig a horvát játszott előnyben és óriási küzdelemben kiegyenlített. A lélektani előny ellenére Kohlschreiber hamar elvette a döntő szettben Coric adogatását, mégis a forgatókönyv máshogy volt előre megírva. Coric 3-4-nél visszajött, majd már 6-5-ös vezetésnél Kohlschreiber adogatását megnyerve behúzta a finálét.

Coric elképesztő küzdeni akarásáról tett tanú bizonyságot, hiszen ezen a héten nem ez volt az első olyan mérkőzés, amit döntő szettben vagy nagyon nehéz helyzetből nyert meg. A horvát játékos első mérkőzésén El Amrani ellen döntő szett 4-5-ről jött vissza, Ramost szetthátrányból győzte le, Kohlschreibert pedig 5 meccslabda hárításával szerezte meg pályafutása első tornagyőzelmét.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.