ATP Monte-Carlo: Nadal két győzelemre a tízediktől

Kialakult az elődöntő párosítása az év első salakpályás 1000-es versenyén. Újabb kiemeltek búcsúztak, többek között a volt világelső Novak Djokovic is. 

Albert Ramos-Vinolas újabb Grand Slam bajnokot búcsúztatott
Kép forrása: iol.co.za

Albert Ramos-Vinolas miután csütörtökön a világelső Andy Murrayt búcsúztatta, a 2014-es US Open bajnok, horvát Marin Ciliccel csapott össze. A spanyol teniszezőnek sikerült átmentenie jó formáját negyeddöntős mérkőzésére és 40 perc alatt megnyerte 6/2-re az első játszmát. Nagyon sokáig úgy tűnt két játszmában lezárhatja a mérkőzést, de az utolsó pillanatban a horvát visszatáncolt a mérkőzésbe. A Tiebreak első felében továbbra is Ramos akarata érvényesült, és valahogy mégis Cilicé lett a második szett. A torna ötödik kiemeltje ennek tudatában kezdte a döntő játszmát és rögtön elvette Ramos adogatását, majd 2-0-ra ellépett. Ramos azonban megmutatta, hogy az átmeneti hullámvölgyből könnyen ki lehet jönni és innentől már nem veszített több játékot. A spanyol 2 óra 34 perc játék után jutott tovább.

Pouille másodszor került ATP 1000-es verseny elődöntőjébe
Kép forrása: livetennis.com

Látszólag a jövő héten Budapestre érkező Lucas Pouille remek formában van és az első játszmában Pablo Cuevas ellen, miután még szettet sem veszített Monte-Carloban, 23 perc alatt nyerte meg 6/0-al nyitott. Az uruguayit azonban nem abból a fából faragták, mint aki ettől bármennyire is megtörne. Neki az egyenlítéshez valamivel több idő ( 39 perc ) kellett, így a közönség újabb döntő szettes mérkőzést láthatott. A harmadik játszma igen csak hullámzó volt. Előbb Pouille került rögtön break előnybe, majd Cuevas adogathatott a mérkőzésért. Cuevas azonban nem tudott élni a lehetőséggel, 5-4 után zsinórban három játékot nyerve Pouille jutott az elődöntőbe Monte-Carloban.

Goffin először győzte le pályafutása során Djokovicot
Kép forrása: rediff.com

A nap legjobban várt mérkőzése a játékrend szerint a harmadik egyéni találkozó volt a programban. Novak Djokovic és David Goffin találkozott a center pályán, és a belga is tudta, ha valamikor, akkor most meg lehet fogni a szerbet. Ennek reményében a belga villámrajtot vett és 32 perc alatt megnyerte az első szettet 6/2-re. Goffinek a második játszmában lehetősége adott a szett és break előnyre, a szerb azonban állta a sarat és ez előkészítette, hogy ő teniszezhessen 3-1-es előnyben. Semmire elvette Goffin adogatását, majd  több sanszot már nem adott ellenfelének a breakre, kiegyenlített. A döntő játszmában Djokovic rögtön breakkel kezdett, a hatodik játékban mégis látszott, hogy rezeg a léc, a szerbnek nehézséget okozott, hogy kisebb előnyét őrizze. Goffin 4-3-as hátrányban visszajött, majd amikor már ő vezetett 6-5-re, az ötödik mérkőzéslabdáját kihasználva legyőzte Djokovicot. A belga megtörte a jeget és öt egymás utáni vereséget követően legyőzte a volt világelsőt.

Nadal két szettben abszolválta negyeddöntőjét
Kép forrása: rafaelnadalfans.com

A nap végére a pástra lépett a tizedik bajnoki címéért hajtó Rafael Nadal, aki Diego Schwartzman ellen szeretett volna elődöntőbe jutni. Az argentin játékos nem érkezett feltartott kézzel, hiszen rögtön semmire elvette a spanyol adogatását. Schwartzman előnye nem tartott sokáig, Nadal a következő három játékot zsinórban hozta, azonban mégsem bírta végig vinni előnyét. Az első szettben Nadalnak annyi fórja maradt, hogy ellenfele mehetett utána 4-3 után és ez 5-4-nél remekül jött neki, hiszen egy újabb breakkel már az első szett megnyerése után mehetett pihenni. A második szett sem volt fordulatmentes. Előbb Nadal lépett el 2-0-ra, majd néhány momentummal később már Schwartzman vezetett 3-2-re. A végső szó azonban ismét a címvédőé volt, aki újabb két alkalommal nyerte el vetélytársa adogatását, 6/4 6/4-el jutott a legjobb 4 közé.

A mai napon az elődöntők következnek Monte-Carloban. Előbb Albert Ramos-Vinolas és Lucas Pouille mérkőzik meg egymással, majd Rafael Nadal csap össze David Goffinel. 

Kiemelt kép forrása: sportskeeda.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.