ATP Beharangozó: Barcelona

Budapest mellett ATP 500-as teniszversenyt is rendeznek a héten. Ennek a több évtizedes múlttal rendelkező Barcelona ad otthont. 

Nadal tavaly Nishikorit verte a döntőben
Kép forrása: http://currentaffairs.adda247.com

A tornát 1970 óta rendezik meg a katalán városban és bizony a hazai szurkolók sokszor örömüket lelhették a viadalon, hiszen 22 alkalommal lett spanyol játékos a végső győztes. A rekordtartó nem csak ebből a szempontból Rafael Nadal, aki kilencszer tudott diadalmaskodni Barcelonában. Idén ahogy azt már Monte-Carloban véghezvitte, tizedik győzelmére készül. Tavaly a döntőben két szettben győzte le a japán Kei Nishikorit.

Murray már készül a barcelonai tornára
Kép forrása: atpworldtour.com

A kisebb történeti áttekintés után térjünk rá az idei versenyre. A világelső egy kis gondolkodás után végül Barcelonát választotta, ahova szabadkártyát kapott. A brit teniszezőnek a második fordulóban Bernard Tomic vagy Dustin Brown jöhet és a negyede sem könnyű. Roberto Bautista vagy a múlt héten torna döntős Albert Ramos-Vinolas veszélyt jelenthet rá. Ráadásul utóbbi játékos pont Murrayt búcsúztatta Monte-Carloban.

Lejjebb haladva a táblán találhatjuk az idén még tornagyőzelme ellenére némileg gyengélkedő Dominic Thiemet, aki már az első fordulóban nehéz feladatot kapott, hiszen a brit Kyle Edmunddal játszik. A tábla ezen negyedében kapott helyet Pablo Carreno Busta és a francia Richard Gasquet is, akik már a harmadik fordulóban játszhatnak egymással.

Nadal vajon megnyeri tizedszer Barcelonát
Kép forrása: gettyimages.ca

Alexander Zverev szabadkártyával indul nyolcadik kiemeltként a tornán, a tinisztárra nehéz akadály vár. A következő körben Nicolas Almagroval játszik, majd összejöhet egy német házi mérkőzés Philipp Kohlschreiberrel, és ha ez még nem lenne elég nehéz, harmadik meccsként “csupán” egy Rafael Nadal jöhet. A friss Monte-Carlo-i bajnok harmadik kiemelt a barcelonai tornán. A második körben egy érdekes összecsapás következhet akár Nadal és Ferrer között, hiszen ők már 28 alkalommal játszottak egymás ellen.

A tábla alsó fele kissé nyitott lett, mivel a tavalyi finalista Kei Nishikori ( akinek a helyét Benoit Paire vette át )  sérülés miatt visszalépett, így David Goffin lett a legmagasabban kiemelt játékos ebben a negyedben. A belga a második körben Taro Daniellel vagy Nikoloz Bashilashvilivel játszhat, majd a Monte-Carloban páros versenyt nyerő Pablo Cuevas is jöhet akár. Benoit Paire hiába került a második kiemelt helyére, nem kapott könnyű sorsolást, Marcel Granollers lesz az első ellenfele.

Kiemelt kép forrása: tennis-en-direct.net

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.