ATP Budapest: Magyar sikerek kezdésnek!

Hétfőn megkezdődött a főtáblás verseny a budapesti ATP versenyen. A magyarok egyéniben és párosban is szép sikert értek el. 

04.24. Magyar páros siker, magabiztos kiemeltek: 

Megkezdődött az egyéni verseny, ahol néhány kiemelt játékos már rögtön pályára lépett. Viktor Troicki ellenfele az az Evgeny Donskoy volt, aki idén egyedüliként legyőzte Roger Federert. Troicki viszont nem adott sok esélyt orosz ellenfelének, akit 6/1 6/2-re vert meg. Ezen a napon a hatodik kiemelt Paolo Lorenzi is megmutatta tudását a budapesti közönségnek, 6/4 7/5-re győzte le a kazah Mikhail Kukushkint.

A magyar kettős magabiztosan nyerte első meccsét
Kép forrása: origo.hu

Az első napon a magyar játékosokért párosban lehetett szorítani. Fucsovics Márton a román Marius Copil oldalán indult ezen a versenyen. Az esélyek nem mellettük szóltak, és a papírforma érvényesült, hiszen Brian Baker és Nikola Mektic 7/5 6/2-re nyertek. Ezen a játéknapon kicsivel később Balázs Attila és Borsos Gábor lépett pályára. A magyar duó remekül játszott és két szettben legyőzte az Andreas Molteni/Diego Schwartzman argentin kettőst.

04.25. Fucsovics Márton magabiztos győzelme, kiesett az ötödik kiemelt. 

Fucsovics két szettben legyőzte Youzhnyt
Kép forrása: hatharom.com

Fucsovics Márton a center pálya utolsó mérkőzésén játszott az orosz Mikhail Youzhny ellen. Kemény mérkőzésre lehetett előzetesen számítani, azonban arra nem, hogy a magyar játékos könnyen legyőzi az egykori TOP 10-es játékost. Fucsovics hamar breakkel kezdett,  miután Youzhny fonákot hibázott és 2-1-re vezetett. Marci stabilan tudta tartani break előnyét, majd 4-2-nél remekül mozgatta az oroszt, újra breakelt, 6/2-re nyerte az első szettet. A második játszmában 2-2-ig nem voltak veszélyben az adogatójáték, azonban innentől már csak Fucsovics tudott játékot nyerni. Fucsovics akin látszott, hogy szeret hazai közönség előtt teniszezni, összeszedett teniszét a második szettben is folytatta, magabiztos sikert aratott Youzhny fölött. A magyar játékos 6/2 6/2-vel jutott a második fordulóba, ahol a negyedik kiemelt Fernando Verdascoval játszik majd.

Simon nagy meglepetésre simán kikapott Budapesten
Kép forrása: atpworldtour.com

A kiemeltek közül már a nap elején kiesett az ötödik Gilles Simon. A selejtezőből feljutott Bjorn Fratangelo folyamatosan mozgatta a franciát, Simon pedig magához és általában sokkal stabilabb játékához képest rengeteget rontott. Kiesése meglepetésnek bizonyult, látva játékát a két szettes veresége egyáltalán nem. Nem sokkal később újabb kiemelt játékos búcsúzott a budapesti versenytől, hiszen Diego Schwartzmant magabiztosan győzte le két szettben a holland Robin Haase.

A mai napon Fucsovics Márton tehát a spanyol Fernando Verdasco ellen játszik. A magyar sikerekért még párosban lehet reménykedni Balázs Attiláék részéről. Mellettük bemutatkozik Ivo Karlovic is. 

Kiemelt kép forrása: huntennis.hu

A hozzászólások le vannak zárva.