ATP Budapest: Fucsovics szépen helyt állt Verdasco ellen

Szerdán a második fordulóval folytatódott a GazProm Hungarian Open. A magyarok közül Fucsovics Márton egyéniben, Balázs Attila és Borsos Gábor párosban lépett pályára. 

Fucsovicsnak Verdasco már túl nagy falat volt
Kép forrása: origo.hu

Fucsovics Márton keddi meglepetés győzelme után a negyedik kiemelt Fernando Verdascoval csapott össze. A spanyol játékos hamar nyomás alá helyezte Fucsovicsot, akit azonban remek adogatásai kisegítettek. 2-1-nél volt Verdasconak az első szettben egyetlen alkalommal break lehetősége, így tehát a döntés a Tiebreakra maradt. Fucsovics szenzációsan teniszezett a rövidítésben, viszont ezt a remek teljesítményt csak 6-4-ig tudta nyújtani. A magyar teniszező itt némileg megijedt az esélytől és Verdasco zsinórban 4 pontot megnyerve 8-6-ra behúzta a Tiebreakot. A rövidítés hatással volt a második szettre, hiszen Fucsovics a második szettben már nem igazán tudta tartani saját adogatását és ellenfele 5-2-nél már a mérkőzés megnyeréséért adogathatott. Ekkor még Fucsovics csökkentette szimplára a dupla break hátrányát, a következő játékban azonban Verdasco befejezte a mérkőzést. A 33 éves spanyol tehát két szettben nyerte a találkozót, Fucsovics egyáltalán nem lehet csalódott, remekül tartotta magát a világranglista 36. ellen.

Troicki meglepetésre kiesett Budapesten
Kép forrása: atpworldtour.com

Ezen a játéknapon a magyar közönség megcsodálhatta Ivo Karlovic brutális adogatásait is a center pályán. Ellenfele a bosnyák Damir Dzumhur szoros mérkőzésre kényszerítette a langaléta horvátot, legyőzni azonban nem tudta őt. Karlovic döntő szettben jutott tovább. Ennél nagyobb meglepetést okozott viszont a szerb Laslo Djere, aki honfitársát Viktor Troickit búcsúztatta. Troicki az első szettet 5-0-ás előnyből bukta el, majd meglepetésre két szettben búcsúzott a versenytől. Szerdán még az angol Aljaz Bedene jutott tovább, aki két szettben legyőzte a holland Robin Haaset.

A nap legvégén szurkolhattak a magyarok Balázs Attilának és Borsos Gábornak. A magyar kettős az első fordulóban remek teljesítménnyel jutott tovább két szettben, itt azonban már egy keményebb feladatba beletört a bicskájuk. Brian Baker és Nikola Mektic simán nyerték az első szettet, majd a második játszmában két szettlabda hárítása után Tiebreakban lezárták a mérkőzést.

A mai napon bemutatkozik az első kiemelt Lucas Pouille, aki Jiri Vesely ellen játszik. A nap egyik legizgalmasabb mérkőzésén pedig Fabio Fognini mérkőzik meg Andrey Kuznetsovval. 

Kiemelt kép forrása: hungarianopen.org

A hozzászólások le vannak zárva.