ATP Budapest: Csillaghullás az alsó ágon

Ma már a negyeddöntőket rendezték meg a fővárosban. Pénteken több kiemelttől is elbúcsúztunk. 

Pouille két szettben győzte le Klizant
Kép forrása: vavel.com

Lucas Pouille igen nehéz győzelemmel kezdett Budapesten, viszont Martin Klizan már nem tudott tőle szettet elrabolni. A francia játékos az első szettben villámrajtot véve agresszívan teniszezett, azonban break előnye hamar elszállt. Klizan viszont ahogy az egész meccsen is 2-2-nél ismét némileg visszaesett, így Pouille újra fórhoz jutott. Ez az előnye viszont már kitartott a játszma végéig. A második játszmában Klizan rázta meg magát, ami elbizonytalanította egy rövid időre ellenfelét. A szlovák biztató kezdése ellenére h a mérkőzésen már nem nyert több játékot. Pouille tehát két játszmában legyőzte Klizant, így Paolo Lorenzivel játszik majd az elődöntőben. A rutinos olasz játékos megbirkózott a Fabio Fogninit búcsúztató orosz Andrey Kuznetsovval. Lorenzi az első szett végén 4-4 után jobban bírta idegileg, majd a második játszmában elegendőnek bizonyult, hogy a dupla break előnyből egyet megtartott.

Ez nem Karlovic napja volt
Kép forrása: atpworldtour.com

Lehetett arra is számítani akár, hogy a szombati elődöntő az alsó ágon a két ott elhelyezkedő legmagasabban kiemelt csatáját hozza. Minden számítás át lett húzva, kezdjük a legelején. Ivo Karlovic nagy adogatásaival szerette volna sakkban tartani a brit Aljaz Bedenet. Ez a mai napon egyértelműen nem sikerült, hiszen háromszor is elvesztette az adogatását, fogadóként pedig esélytelen volt. Bedene remekül játszik ezen a tornán, magabiztosan és megérdemelten győzte le a horvátot. Amennyiben ez nem lett volna elég meglepetésnek, Laslo Djere újabb bravúrt vitt véghez. Pedig erre majdnem a mérkőzés végéig nem mutatkozott esély. A spanyol Fernando Verdasco könnyen nyerte az első játszmát, a második játszmában még ha nehezen is, de eljutott mérkőzéslabdáig. A szerb játékos azonban ezt remek játékkal hárította, majd rövidítésben kiegyenlített. Verdascot ez elsőre nem zavarta meg, hiszen rögtön breakelt a döntő szettben, a zárórész közepétől viszont Djere átvette az irányítást. A világranglistán mindösszesen 184. helyén lévő játékos 3-2-nél elvette Verdasco adogatását, majd meggyőző játékkal megnyerte a mérkőzést. A szerbnek ez lesz az első ATP elődöntője a Touron.

Holnap egy izgalommal teli páros elődöntő után Laslo Djere mérkőzik meg Aljaz Bedenével. A center pálya zárómérkőzésén pedig Lucas Pouille ellenfele Paolo Lorenzi lesz. 

Kiemelt kép forrása: hungarianopen.org

A hozzászólások le vannak zárva.