ATP Budapest: Nem csak az eső elől megmenekülve…

Csütörtökön több a közönség által várt sztárjátékos is bemutatkozott a GazProm Hungarian Openen. Az első mérkőzés nem mindenkinek sikerült annyira jól. 

Pouille 2 mérkőzéslabdát hárítva nyert
Kép forrása: vavel.com

A felső ágon az 1.kiemelt lépett pályára. Lucas Pouillenak nem volt könnyű ellenfele, hiszen Jiri Vesely balkezes ütései nem éppen kellemesek általában. A cseh játékos hamar break előnybe került az első játszmában, Pouille azonban itt kezdett el ébredezni és a szettben 1-3 után már nem veszített több játékot. A második játszmában Pouille már az első játékban próbálta megtörni ellenfelét, azonban a break labdák hárítása után Vesely kapott új erőre és gyorsan elhúzott 2-0-ra. A kisebb fór ugyan nem tartott sokáig Veselynél, mégis 5-4-nél elvéve Pouille agogatását kiharcolta az egyenlítést. A döntő szettet az első kettővel ellentétben a francia kezdte előnyben, amit hamar visszaadott riválisának. Vesely egyre jobban adogatott és teniszezett, és a szakadó eső közepette 2 mérkőzéslabdához jutott fogadóként. Pouille azonban elővett 2 nagy szervát, majd a rövidítést magabiztosan nyerte meg. Lucas Pouille ellenfele Martin Klizan lesz. A szlovák játékos aki eddig még nem veszített játszmát ezen a tornán, az amerikai Bjorn Fratangelot győzte le 6/3 6/2 arányban.

Fognini hamar búcsúzott Budapesten
Kép forrása: atpworldtour.com

Fabio Fognini szabadkártyával indult a budapesti versenyen, első mérkőzésén az orosz Andrey Kuznetsovval csapott össze. Az olasz játékostól megszokhattuk, hogy nem lehet kiszámítani miként alakul aktuális mérkőzése. Fognini nagyon hamar 5-1-es hátrányba került az első játszmában, ám Kuznetsov csak második adogatójátékából tudta kiszerválni a szettet. Kuznetsov könnyen el is dönthette volna a mérkőzést, hiszen 3-1-nél két break lehetősége adódott. Köszönhetően Fognini jó adogatásának és Kuznetsov türelmetlenségének az olasz megtartotta a szerváját és innentől már csak ő nyert játékot a második szettben. Úgy látszott kezd megfordulni a mérkőzés, Fognini 3-1-nél két break labdához jutott és hasonló módon elpackázta, mint ellenfele a második játszmában. A harmadik kiemelt ennek ellenére stabilan őrizte szerváját, azonban az utolsó játékban Kuznetsov visszajött. Ez erőt adott az orosznak, aki rövidítésben ejtette ki Fogninit. Az olasz házi rangadó tehát elmarad a legjobb nyolc között, hiszen Paolo Lorenzi jutott be a negyeddöntőbe. Lorenzi döntő játszmában győzte le az ukrán Sergiy Stakhovskyt.

Kiemelt kép forrása: rincon-sports.com

A hozzászólások le vannak zárva.