Maria Sharapova: Kezdésnek tornagyőzelem?

2017. április 29.
by cort

Kevés olyan teniszrajongó volt a világon, aki ne várta volna kíváncsian április 26-át, a napot, amikor tizenöt hónapos eltiltás után ismét pályára léphetett Maria Sharapova. A fogadtatás, bár ezt már előre tudni lehetett, felemás volt, a kérdés viszont egyszerű: Milyen formában tér vissza a volt világelső?

Nos, a választ hamar megkaptuk. Az orosz szépség már az első körben jól teniszezett Roberta Vinci ellen, azóta pedig tovább emeli játéka színvonalát. Ennek legutóbb a Garbine Muguruzát búcsúztató Anett Kontaveit itta meg a levét, aki csak az első játszma derekáig tudta tartani a lépést Sharapovával. A vége 6-3 6-4 lett az orosz játékosnak, aki így már a legjobb négy közé küzdötte magát, és bár voltak a játékának hullámvölgyei, a győzelme egyik mérkőzésén sem forgott veszélyben.

A ranglistán már több mint 1000 helyet ugrott Maria Sharapova, a döntőbe jutással pedig bekerülhet a top 200-ba

A döntőbe jutásért az idei évben jól teljesítő, a tornán a címvédő Angelique Kerbert, és a spanyol Carla Suarez Navarrot is búcsúztató Kristina Mladenovic lesz. A két hölgy eddig egyszer, 2013-ban Wimbledonban találkozott egymással, akkor Sharapova nyert két szettben.

A torna másik elődöntőjében Simona Halep – Laura Siegemund mérkőzést rendeznek.

A hozzászólások le vannak zárva.