ATP Madrid: Nadal leiskolázta Djokovic-ot

2017. május 14.
by cort

Rafael Nadal és Dominic Thiem jutott a madridi ATP Masters verseny fináléjába.

Jubileumi 50. mérkőzését játszotta Rafael Nadal és Novak Djokovic a Mutua Madrid Open tegnapi elődöntőjében. A szerb klasszis egy hét mérkőzéses nyerő szériával érkezett Nadal ellen, aki legutóbb a 2014-es Roland Garros döntőjében tudta legyőzni Djokovic-ot, az azóta lejátszott hét összecsapáson még játszmát sem sikerült nyernie.

A tegnapi mérkőzés végkimenetele viszont egy percig sem volt kérdéses. Nadal az idei évben, különösen a mostani salakpályás szezonban fantasztikusan teniszezik, ezzel szemben a világranglista második szerb továbbra sem találja korábbi önmagát.

Az első játszmában Nadal túlzás nélkül leiskolázta Djokovic-ot, aki 0-4 után érkezett meg a mérkőzésbe, és kozmetikázta valamelyest 6-2-re az eredményt. A folytatásban Djokovic összeszedte magát, egy alkalommal még visszajött a breakhátránybol, de Nadal ellen ezen a napon nem volt esélye, a spanyol 6-4 arányban abszolválta a második felvonást is.

Nadal ellenfele a fináléban az osztrák Dominic Thiem lesz, aki két játszmában győzött az uruguayi Pablo Cuevas ellen. Thiem mindkét játszmában egy-egy alkalommal lebreakelte ellenfelét, ami elégnek bizonyult a győzelemhez.

R. Nadal (spanyol, 4.) – N. Djokovic (szerb, 2.) 6-2 6-4
D. Thiem (osztrák, 8.) – P. Cuevas (uruguayi) 6-4 6-4

A hozzászólások le vannak zárva.