Roland Garros 2017: Megtörve az elszalasztott lehetőségek után

Parázsnak ígérkező játéknap, ám a szoros küzdelmek mégis elmaradtak. A tavalyi döntős és a két évvel ezelőtti bajnok is három játszmában jutott tovább.

Az első szett elvesztése nagyon megviselte Del Potrot
Kép forrása: express.co.uk

Andy Murraynek ha eddig nem lett volna elég húzós sorsolása, most ez csak fokozódott. Erre a mérkőzésre már nem kérdés, vártunk amikor megláttuk a torna előtt a sorsolást. Juan Martin Del Potro egy római negyeddöntővel érkezett a francia fővárosba, ráadásul Nishikorit is legyőzte. Az argentin nem tétlenkedett sokáig, hamar elvette Murray szerváját. A játszmalabdákig úgy tűnt, hogy a brit rögtön elveszítheti az első szettet. Murray azonban minden slamasztikából ki tudott mászni a végjátékban. Del Potro kezében volt az első játszma, azonban játszmalabdánál mégis megremegett a kéz, hiszen a rövidítésben az egyik lehetőségnél még kettős hibát is ütött. Ez a közel másfél órás szakasz eldöntötte a mérkőzést. Del Potro hiába hozta vissza a második szettet, könnyen elbukta utána a második szettet. A harmadik szett előtt pedig a nagy csata végérvényesen megszűnt, Murray kivégezte a 2009-es US Open bajnokot. Murraynek következő ellenfelére még várnia kell, hiszen Isner és Khachanov mérkőzését az eső félbeszakította, a mai folytatást az orosz várhatja szettelőnyben.

Wawrinka az első szett után bedarálta Fogninit
Kép forrása: video.eurosport.com

A nap másik igen érdekesnek tűnő mérkőzését Stan Wawrinka és Fabio Fognini vívta. Sok minden múlt azon az olasz milyen napot fog ki,mennyire van kedve teniszeznie, hiszen Fognininál sosincs középút. Ez a mérkőzés izgalomban egy szettig tartott, hiszen Fognini kétszer adogathatott a szettért és négy játszmalabdát pazarolt el. Ezek után nem is lehetett kérdés, hogy a rövidítést már Wawrinka nyeri meg. Innentől egy egészen más mérkőzés kezdődött, ahol a svájci volt az úr és ellenfele csupán két játékot tudott megnyerni. Az első szett elvesztése látszólag teljesen megtörte Fogninit, a következő két szettben már minden esélyét elveszítve volt jelen a pályán. Wawrinka a vártnál könnyebben jutott be a negyedik fordulóba, ahol Gael Monfilssel vagy Richard Gasquettel játszik. Ez a találkozó is félbeszakadt, ahol Gasquetnak lesz elsőként nehezebb dolga, hiszen az újrakezdésnél rögtön a szettben maradásért kell szerválnia.

Cilic magabiztosan abszolválta harmadik körös mérkőzését
Kép forrása: oann.com

A tegnapi napon jó néhány mérkőzést még bőven be lehetett fejezni az eső előtt. Marin Cilic három játszmában legyőzte Feliciano Lopezt, és így tett Fernando Verdasco is, aki az uruguayi Pablo Cuevast búcsúztatta. A játéknap legizgalmasabb mérkőzését pedig Kevin Anderson öt szettben nyerte meg a brit Kyle Edmund ellen.

Ezen a játéknapon Kei Nishikori is pályára lépett, azonban az eső itt is közbeszólt. A japán jól kezdett, megnyerte az első két szettet Hyeon Chung ellen. Ennek ellenére jó esély van a döntő szettre, hiszen előbb Chung szépített, a negyedik szettben pedig dupla break előnyben vezet  3-0-ra. Izgalmas végjátéknak nézünk elébe.

A befejezésre váró harmadik körös mérkőzések mellett megkezdődnek az alsó ágon a nyolcaddöntők. Rafael Nadal honfitársával, Roberto Bautista Aguttal játszik, Novak Djokovic pedig a Monte Carloban döntőig menetelő Albert Ramos-Vinolassal csap össze. A mai napon pályára lép még Milos Raonic, akinek nehéz dolga lesz Pablo Carreno Busta ellen. Dominic Thiem pedig az argentin Horacio Zeballos ellen ragad ütőt.

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com

A hozzászólások le vannak zárva.