Roland Garros 2017: Legerősebb párosítások a felső ágon az uraknál

A sorsoláson outsiderek és gyengén teljesítő világsztárok kerültek a felső ágra férfi egyesben. Sokan meglepetés szereplő(k)re számítottak a tábla ezen részén, mégis a lehető legerősebb párosítások alakultak ki a negyeddöntőben.

Nishikori újra elveszített egy szettet 6/0-ra, de most is továbbjutott
Kép forrása: dnaindia.com

Hétfőn a felső ágon is megrendezték a nyolcaddöntőket a Roland Garros férfi egyes tornáján. A nap egyik legjelentősebb szereplője a világelső Andy Murray (1.) volt, aki a 8 közé jutást a fiatal orosz, Karen Khachanov ellen vívhatta ki. A tavalyi döntős skót, újra azt a pályát járja be Párizsban, mint tavaly: a kötelezően hozandó meccseket nehezen nyeri meg, a nehezebbnek ígérkezőket pedig megingás nélkül. 2016-ban az első két fordulóban csak öt szettben nyert a cseh veterán Radek Stephanek és a nem túl neves francia, Mathias Bourgue ellen, aztán viszont meg sem állt a döntőig. 2017-ben szettet veszített el az orosz Andrey Kuznetsov és a szlovák Martin Klizan ellen, majd Juan Martin Del Potrót (28.) két szoros és egy sima játszmában ejtette ki. Azután a győzelem után Khachanov legyőzése sem okozott komoly feladatot. Az orosz azonban jól tartotta magát ahhoz képest, hogy a mostani volt a karrierje első French Openje. Figyelembe véve a rutinbeli különbségeket, felvette a kesztyűt a világelsővel. Két szettben is vissza tudott venni egy breaket, de a nagy szervák és a dinamikus ütések nem tudták átbillenteni a mérleg nyelvét a másik oldalra. Murray ellenfele a negyeddöntőben a japán Kei Nishikori (8.) lesz, aki a spanyol Fernando Verdascót búcsúztatta. Érdekesen kezdődött a találkozó, mert még Verdasco állt jobban egy szett után, ráadásul úgy, hogy 6/0-val kezdett. Nishikori viszont két 6/4-gyel fordított, majd keretbe foglalva a forgatókönyvet, 6/0-ra nyerte meg a negyedik szettet.

Amiben Wawrinka jobbnak bizonyult Monfilsnál…
Kép forrása: video.eurosport.fr

A nap egyik legígéretesebb meccsének számított a francia Gael Monfils (15.) és a 2015-ös bajnok, Stan Wawrinka (3.) összecsapása. Mindkét teniszező képes a látványos játék nyújtására, de végül ugyanaz történt, mint Murray és Del Potro meccsén a 32 között: két szoros szett, mindkettőben megvoltak a lehetőségei a papíron kevésbé esélyes félnek, de ezeket kihagyta, s ennek következtében a harmadik szettre teljesen elfogyott. Ebben az esetben természetesen Gael Monflisról van szó. Az első játszmában 4/2-re vezetett, majd 5/7-re bukta el, a másodikban pedig 9-7-re veszítette el a rövidítést. Hozzá kell azonban tenni, hogy a sok pont inkább Wawrinka “érdeme”, befejezhette volna simábban is a játékrészt. Végül a “túlórának” nem lett nagy jelentősége, a svájci a harmadik szettet 6/2-re nyerte meg. Készülhet a negyeddöntőre ő is, amit Marin Cilic (7.) ellen fog játszani. A horvát óriás Kevin Anderson ellen jutott tovább, miután 6/3 3/0-ás állást követően a dél-afrikai feladta a meccset.

Eredmények

A. Murray (GBR) [1] – K. Khachanov (RUS) 6/3 6/4 6/4

K. Nishikori (JPN) [8] – F. Verdasco (ESP) 0/6 6/4 6/4 6/0

S. Wawrinka (SUI) [3] – G. Monfils (FRA) [15] 7/5 7/6(7) 6/2

M. Cilic (CRO) [7] – K. Andersin (RSA) 6/3 3/0 Anderson feladta

Kedden jönnek az első negyeddöntők. Természetesen az alsó ágon. Rafael Nadal (4.) újra egy honfitárssal, Pablo Carreno Bustával (20.) játszik, de nem lesz lesz a nap meccse, hanem a Salakkirály két legnagyobb kihívója, Dominic Thiem (6.) és a címvédő Novak Djokovic (2.) összecsapása.

A kiemelt kép forrása: bleacherreport.com

A hozzászólások le vannak zárva.