Roland Garros 2017: Újra Murray-Wawrinka elődöntő Párizsban

Eltelt egy év, azonban egy dolog nem változott a férfiak versenyében: Ismét összejött a Murray-Wawrinka elődöntő, ezúttal a felső ágon! 

Andy Murray-Kei Nishikori 2/6 6/1 7/6 6/1 

A világelső az elmúlt napokban már egyre jobb formát mutatott, ami bizakodásra adhatott okot számára. Andy Murray egy igen nehéz ágon ment végig, hogy eljusson a Kei Nishikori elleni negyeddöntőig, ráadásul annak tudatában jött létre ez a mérkőzés, hogy a japán ebben a másfél hétben nem szenvedett semmilyen sérüléstől.

Murray négy szettben győzte le Nishikorit
Kép forrása: uk.mobile.reuters.com

Ennek szellemében Nishikori nem várt sokáig, rögtön belecsapott a közepébe a játéknak, aminek 35 perc játék után egy viszonylag könnyű első szett megnyerése lett az eredménye. A második játszmában Murray szervái mögött továbbra sem bizonyult túlságosan makulátlannak, azonban Nishikorival ellentétben nehezen de tudta hozni adogatásait. Nishikori, aki ezt már nem tette meg ennek köszönhetően 1-1 után már nem tudott újabb játékot nyerni a második felvonásban, így 1 és negyed óra játék után Murray kiegyenlített. A harmadik játszmában kétszer is Murray teniszezett break előnyben, azonban kisebb fórját 3-2-nél és 6-5-nél sem tudta megfelelően kihasználni. A döntés a Tiebreakra maradt, amit Murray 7-0-ra megnyert. Ez elsőre látszólag nem zavarta meg Nishikorit, aki breakkel hozta a negyedik szett első játékát és egyben a saját utolsó megnyert gamejet is. A következő két játék még szorosnak bizonyult, majd Murray 2-1-től kezdve csupán 5 pontot bukott el. Murray tehát 4 játszmában felülmúlta Nishikorit és egyre nagyobb önbizalommal készülhet az elődöntőre.

Stan Wawrinka-Marin Cilic 6/3 6/3 6/1 

Wawrinka ismét jókor időzítve érkezett meg Pársizsba, hogy összecsapjon a pályafutása első Roland Garros negyeddöntőjét elérő Marin Ciliccel.

Wawrinka még nem vesztett szettet az idei Roland Garroson
Kép forrása: rolandgarros.com

A meccs képéből azonban végig látszott, hogy a horvát megtette ezen a Garroson amit lehetett, azonban Wawrinkán már nem talált fogást. A svájci nem teketóriázott sokáig és rögtön elvette ellenfele első adogatójátékát, ami később kiderült eldöntötte az első szettet. Wawrinka adogatójátékai mögött magabiztosságot mutatott, behúzta a falat Cilic számára. A második játszmában a break hamar jött, azonban erre a hatodik játékban ezúttal volt válasza a horvátnak. Az ellencsapás mégis rögtön jött a túlsó oldalról, Cilic már nem tudott újabb játékot hozni a második szettben. Ez a nap többségében nem olyan szoros mérkőzéséket hozott és ezen a harmadik szettben már Cilic sem tudott változtatni. Wawrinka ellépett 5-0-ra, majd miután a horvát elkerülte a 6-0-t, véget vetett harmadik ászával a mérkőzésnek.

Pénteken tehát 2016 után jöhet egy újabb Murray-Wawrinka mérkőzés. Akkor a brit négy játszmában tudott nyerni. Murray egyre jobb formája és Wawrinka magabiztos tenisze egy parázs összecsapást hozhat. 

Kiemelt kép forrása: sportskeeda.com

A hozzászólások le vannak zárva.