Roland Garros 2017: Jelena, hiszel a tündérmesében?

Egy álom valóra vált. Jelena Ostapenko nyerte az idei Roland Garros női egyesének versenyét.

Serena Williams és Maria Sharapova távollétében az utóbbi évek legkiegyenlítettebb mezőnye vágott neki az idei Roland Garros-nak. Az előzetes esélylatolgatások 10-15 hölgyet is esélyesnek tartottak a végső győzelemre, de az kevesen gondolták, hogy a 20 éves Jelena Ostapenko lesz a befutó.

A lett hölgy a női mezőnyben olyan teniszt játszik, amit végre érdemes nézni. Olyan agresszíven és keményen teniszezik, hogy arra ezen a Roland Garros-on senkinek sem volt válasza. Halepnek is csak egy ideig.

A mérkőzést a román kezdte jobban, higgadtabban, pontosabban játszott, háromszor is elvette lett ellenfele adogatását, és 6-4-re hozta az első szettet. A második játszmában folytatódott Halep dominanciája, 3-0-ás vezetésnél három labdája volt a 4-0-ás előnyhöz, és ekkor talán már mindenki arra gondolt, hogy az évek óta az élmenyőzhöz tartozó román végre révbe ér. A háló túloldalán valaki viszont másképp gondolta. Ostapenko a következő hét játékból hatot megnyerve 6-4 arányban abszolválta a szettet.

A döntő szett, és a szerencse faktor

Csak az nyerhet, aki kockáztat, de ehhez kell némi szerencse is. A döntő játszma pontosan erről szolt. Ostapenko 1-3-as hátránynál sem esett kétségbe, továbbra is kockáztatott, és sorozatban öt játékot nyerve fordítani tudott. 3-3 után úgy breakelte Halepet, hogy a minden bizonnyal szélesre ütött labdája megpattant a hálón, és a vonal mellé, a háló mögött néhány centivel landolt Halep térfelén.

Ostapenko karrierje első tornagyőzelmét épp egy Grand Slam tornán aratta, amire legutóbb Gusvato Kuerten volt képes, 1997. június 8-án, Jelena Ostapenko születésnapján.

A hozzászólások le vannak zárva.