Roland Garros 2017: Piros Zsombor újra Grand Slam győztes!

Piros Zsombor újabb junior Grand Slam győzelmet tudhat magáénak! Ezúttal párosban a spanyol Nicola Kuhn oldalán sikerült diadalmaskodnia! 

A döntőig vezető úton a magyar-spanyol kettős két alkalommal is belefutott döntő szett 10-es Tiebreak kimenetelű mérkőzésbe, azonban remekül állták a sarat. Az elődöntő már nem okozott nagyobb gondot számukra, amit két szettben tudtak megnyerni.

Piros Zsombornak most már párosban is van Grand Slam győzelme!
Kép forrása: rolandgarros.com

A fináléban az első kiemelt párosra egy amerikai duó várt Vasil Kirkov és Danny Thompson személyében. Zsombiék break előnyben kezdték a mérkőzést, majd hamar visszaadták ezt a fórt, hogy ezek után újra ők kerüljenek előnybe. Az első játszma már nem tartogatott újabb fordulatot, így Piros Zsombor és Nicola Kuhn 6/4-re megnyerték az első szettet. A második játszmában sokáig nem született break, azonban az első kiemelt 3-3-nél törte meg a jeget és két adogatójáték megnyerésére kerültek a Grand Slam győzelemtől. Zsombiék ezt a trófeát már megnyerhették volna fogadóként is, ekkor még három mérkőzés labda kihasználatlanul maradt. Az amerikaiak felzárkóztak, majd kis híján az egyenlítést is kiharcolták, azonban a magyar-spanyol duó hárított 4 break labdát és megnyerték a finálét.

Piros Zsombor tehát egyéni Australian Open győzelme mellé újabb Grand Slam trófeát szerezett párosban a Roland Garroson.

A hozzászólások le vannak zárva.