ATP: Furcsa, de így is ki lehet kapni

Stuttgartban folytatódott a csillaghullás. A német városban ezúttal Grigor Dimitrov búcsúzott. Hertogenboschban még talpon az első 4 kiemelt. 

Janowicz két év után játszhat újra ATP tornán negyeddöntőt
Kép forrása: mercedescup.de

Grigor Dimitrov valószínűleg az egyik legfurcsább vereségét szenvedte el Stuttgartban. Nem azért mert Jerzy Janowicz alacsonyabban rangsorolt nála, vagy éppen az utóbbi időben már nem volt nagyon eredménye a lengyelnek. A furcsa jelzőre egész egyszerűen rászolgált, hogy Dimitrov egész mérkőzésen 16 ászt ütött, adogatóként pedig csak 8 pontot veszített el. A vereséghez azonban elegendő volt egy Tiebreak elvesztése, majd a második szettben Janowicz 4-3 után végleg eldöntötte a mérkőzést. Janowicznak esélye lehet újra ATP elődöntőt játszani, hiszen Benoit Paire sem legyőzhetetlen, főleg ha jönnek az első szervák.

A mai játéknapon Tomas Berdych nem jutott a magasan kiemeltek búcsújának sorsára, abszolválta Bernard Tomic elleni mérkőzését két játszmában. A negyeddöntőbe még Feliciano Lopez jutott, aki a francia Jeremy Chardyt győzte le döntő szettben.

Cilic könnyen fordított az első szett elvesztése után
Kép forrása: lecuipe.fr

A hét másik helyszíne a hollandiai Hertogenbosch, ahol holnap a negyeddöntők következnek. Ezt a tornát egyelőre elkerülik a komolyabb meglepetések, a délután folyamán az első kiemelt Marin Cilic szetthátrányból Janko Tipsarevic ellen diadalmaskodott, a harmadik kiemelt Ivo Karlovic pedig gond nélkül jutott a legjobb nyolc közé Stefan Kozlovval szemben. A negyeddöntőbe rajtuk kívül még Daniil Medvedev és Vasek Pospisil került be.

Kiemelt kép forrása: mercedescup.de

A hozzászólások le vannak zárva.