ATP Stuttgart: Pengeélen táncolt, majd pár nappal később tornagyőztes lett!

Végéhez ért az ATP 250-es stuttgarti viadal. Lucas Pouille elképesztő utat járt be, hogy a végén bajnok legyen! 

Vasárnap délután már csak két játékosra figyelt a nagyérdemű, vártunk arra, hogy megtudjuk: Feliciano Lopez vagy Lucas Pouille diadalmaskodik a fináléban. Egyiküknek sem volt könnyű utuk a döntőig, hiszen a franciát még a kiesés szele is megrendítette első mérkőzésén, Lopeznek pedig csak az első mérkőzésén nem kényszerült döntő játszmára.

Pouille nyerte a stuttgarti versenyt!
Kép forrása: dailymail.co.uk

Az első break nem váratott magára sokat. Lopez a harmadik játékban viszonylag simán elnyerte Pouille adogatását, és tudtuk, hogy ez neki ezen a borításon nagy előny. A spanyol tökéletesen megmutatta, miért kell itt vigyázni bárkinek a saját adogatására ellene. Pouille küzdött, azonban Lopez adogatásaihoz nem tudott közel férkőzni az első szettben. Ennek tudatában, bár Lopeznek négy break labdája is volt a második felvonásban, már nem volt hajlandó még nagyobb lépéselőnybe engedni vetélytársát a francia. Lopez pedig ahogyan addig is, ebben a szettben végig az eredmény után futva, de őrizte saját szerváját. Maradt tehát a rövidítés és bebizonyosodott, hogy füvön egyetlen egy adogatópont elvesztése is végzetes lehet. Pouille a Tiebreak elején mini break előnybe került és onnantól elegendő volt számára, hogy hozza a saját szerváit. Ez óriási löketet adott a franciának, aki a döntő játszma közepén végleg a maga javára fordította a mérkőzést. Remek játékának és Lopez segítségének köszönhetően breakelt, amit már nem engedett ki, majd 5-4-nél egy ásszal befejezte a találkozót és tornagyőztes lett.

Lucas Pouillenak kalandos hete volt Stuttgartban, hiszen csodával határos módon maradt versenyben Jan-Lennard Struff ellen, a döntőben pedig csak egy Tiebreak választotta el a vereségtől, mégis minden elé háruló akadályt leküzdött. Pouillenak nem lesz sok ideje pihenni, hiszen utazik Halléba, ahol a sors ismét Jan-Lennard Struffot sodorta az útjába.

Kiemelt kép forrása: bleacherreport.com

A hozzászólások le vannak zárva.