Murray, Wawrinka, Raonic: Bye bye Queens club

2017. június 20.
by cort

Az első forduló jelentette a végállomást a Londonban zajló AEGON Championship férfi tenisztorna első három kiemeltjének.

A kétszeres címvédő Andy Murray a selejtezőből szerencsés vesztesként feljutó ausztrál Jordan Thompsonnal találkozott és 1 óra 44 perc alatt 7-6 6-2 arányú vereséget szenvedett. A világelső végig idegenül mozgott a füvön, nem találta a ritmust, és csak néhány játék erejéig tudta megszorongatni a világranglista 90. helyén álló 23 éves ausztrált. Murray játékáról mindent elmond, hogy 136 (!!!) mérkőzés után nem tudta elvennie ellenfele adogatását. Ez a játék alighanem kevés lesz Wimbledonban, és egy esetleges rossz wimbledoni szerepléssel lassan átadhatja a világelsőséget is.

Murray mellett Stanislas Wawrinka és Milos Raonic nevét is hiába keressük a második fordulóban. A második helyen kiemelt svájcit az előző héten Stuttgartban döntőt játszó Feliciano Lopez verte 7-6 7-5 arányban, a hórihorgas kanadainak pedig a hosszú sérülés után második győzelmét arató, világranglista 698. Thanasi Kokkinakis állta útját két 7-6-os szettben.

A hozzászólások le vannak zárva.