Ismét tornagyőztes Fucsovics Márton!

2017. június 25.
by cort

Néhány héten belül második Challenger tornagyőzelmét aratta Fucsovics Marci.

A magyar játékos a három héttel ezelőtti vicenzai salakpályás győzelem után most füvön nem talált legyőzőre. Marci az Ilkley-ben zajló 127 ezer euró összdíjazású Challenger tornán már az első fordulóban komoly fegyvertényt hajtott végre, amikor is két játszmában búcsúztatta az első helyen kiemelt Victor Estrellát, majd pedig a második körben három szettben nyert az ausztrál Millman ellen.

A pénteki időjárás nem kedvezett a játékosoknak, így Marcinak tegnap két mérkőzést kellett lejátszania a döntőbe jutásért. A brit Clarke hét játékra volt jó Marci ellen, az idei évben Federert legyőző orosz Donskoy-t pedig két rendkívül szoros játszmában 7-5 7-6 arányban győzte le a top 100 kapujában kopogtató Fucsovics.

A mai döntőben a világranglista 438. Alex Bolt várt a magyar játékosra. Marci az első játszmában 5-0-ás előnyre tett szert, majd pedig 6-1 abszolválta a játszmát. A második felvonásban 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok, majd pedig három break következett, és Fucsovics a mérkőzésért adogathatott. A magyar játékos ötödik mérkőzéslabdáját értékesítve, 6-1 6-4 arányban nyerte karrierje negyedik tornáját.

Fucsovics ezzel a világranglista 107. helyének környékére lép előre, és már biztosan főtáblás a bő egy hét múlva kezdődő wimbledoni teniszbajnokságán!

Gratulálunk Marci!

A hozzászólások le vannak zárva.