Teniszvilag.com - hírek, érdekességek a tenisz világából

ATP beharangozó: Bastad

Svédország és salakpálya a harmadik színtere ennek a játékhétnek.

Ebben a városban 1948 óta minden nyáron megrendeznek egy tornát, amit aztán az ATP is felkarolt létrejöttekor. A svéd tenisz kiválóságai közül szinte mindenki megnyerte már: Borg, Edberg, Wilander, Norman és még Robin Söderling is. Rajtuk kívül még Taróczy Balázs nevét is meg lehet találni a bajnokok listáján, Wimbledon 1985-ös páros bajnoka öt évvel az ominózus siker előtt nyert Skandináviában. 2005-ben pedig Rafael Nadal is bajnoki címet szerzett itt.

Most természetesen nem lesz ilyen illusztris névsor a 250-es torna tábláján, de a sportszerető svéd közönség így is jól szórakozhat majd. Nem kevés spanyol ajkú versenyző teszi tiszteletét a helyszínen, akik bemutatót tarthatnak majd a salakpályás teniszről. A kiemeltek közül például csak az orosz Karen Khachanovhoz (5.) nem kötődnek spanyol szálak. A tábla tetején a spanyol Pablo Carreno Bustát (1.) találhatjuk, aki idén remek szezont fut, be is jutott már karrierje első Grand Slam negyeddöntőjébe a Roland Garroson. Az ő negyedébe az argentin Diego Schwartzmant (8.) sorsolták. Egy negyeddel lejjebb találhatjuk Khachanovot, akinek a papírforma alapján a 8 között majd a szintén argentin Horacio Zeballosszal (9.) kellene majd játszania. Meg kell azonban jegyezni, hogy főtáblára került a lett Ernests Gulbis is, aki Wimbledonban azt mutatta, hogy talán újra megfelelően motivált. Ebbe a negyedbe került ő is, és ha igazán lesz kedve játszani, akkor bárkin felülkerekedhet akár.

A tábla legalján találhatjuk meg a címvédő, spanyol Albert Ramos-Vinolast (2.), aki a negyeddöntőben honfitársával, Fernando Verdascoval (6.) csaphat össze. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az idén most már tényleg visszavonuló Tommy Haas is a tábla ezen részére került be. S végül, de nem utolsó sorban ott van a harmadik negyed, ahová a kétszeres bajnok, David Ferrer (8.) és a 2014-es győztes, uruguayi Pablo Cuevas (3.) lett sorsolva.

A kiemeltek

Kiemelési rangsor   Ranglistás helyezés
1. Pablo Carreno Busta (ESP) 16.
2. Albert Ramos-Vinolas (ESP) 24.
3. Pablo Cuevas (URU) 29.
5. Karen Khachanov (RUS) 33.
6. Fernando Verdasco (ESP) 39.
7. Diego Schwartzman (ARG) 38.
8. David Ferrer (ESP) 46.
9. Horacio Zeballos (ARG) 56.

A torna sorsolása megtalálható itt.

A kiemelt kép forrása: opencourt.ca