Teniszvilag.com - hírek, érdekességek a tenisz világából

ATP beharangozó: Umag

A horvátországi salakos 250-es verseny főtábláján egy magyar teniszező is szerepel, de nem Fucsovics Márton.

Isztria tartomány egyik legnagyobb városa már 1990 óta ad otthont ATP tornának, hagyományosan az idény átmeneti részében, Wimbledon és a US Open Series között. Idén Gael Monfils (2.) és David Goffin (1.) személyében két olyan résztevőt is üdvözölhetnek a rendezők, akik a közelmúltban megjárták már a top 10-et is a világranglistán. Minket, magyarokat azonban most jobban érdekelhet az, hogy egy honfitársunk is ott van a főtáblán.

Balázs Attila ugyanis megnyerte minden mérkőzését a selejtező során! A hetet világranglista 174-ként kezdő 28 éves teniszező a kvalifikáció 5. kiemeltjeként az utolsó fordulóban győzte le 6/3 7/5-re az 1. kiemelt, orosz nagy tehetség, Andrey Rublevet. A káprázatos siker hétfőn született meg, ekkor még nem lehetett tudni, kivel fog játszani, azóta viszont fény derült a vetélytárs kilétére: Damir Dzumhur, Bosznia-Hercegovinából. A 25 éves délszláv teniszező jelenleg a világranglista 75. helyén áll, ám idén érte el karrierje csúcsát, mikor a mostanihoz képest 9 pozícióval állt előrébb. A meccs pikantériája mindenféleképpen az lesz, hogy a győztes a második fordulóban épp David Goffinnel fog megmérkőzni.

A belga teniszezőnek közben máris könnyebbé vált az út egy lehetséges döntőig, hiszen az ő negyedébe került Gilles Simon (5.) az első körben kikapott az olasz Cecchinatotól. A felső ágra került a címvédő és friss apuka, Fabio Fognini (3.) is, aki később akár a tavaly döntő visszavágóját is lejátszhatja a szlovák Andrej Martinnal. Ehhez azonban a hazaiak fiataljának, Borna Coricnak (6.) is lehet majd egy-két szava. Az alsó ágon Monfils negyedébe sorsolták honfitársát, Benoit Paire-t (7.). A lehetséges belhoni párharc lehetséges ellenfelei a 4 között pedig Jiri Vesely (8.), vagy két Budapesten jól szereplő versenyző, Paolo Lorenzi (4.) vagy Aljaz Bedene lehetnek majd.

A kiemeltek

Kiemelési rangsor   Ranglistás helyezés
1. David Goffin (BEL) 14.
2. Gael Monfils (FRA) 13.
3. Fabio Fognini (ITA) 27.
4. Paolo Lorenzi (ITA) 34.
5. Gilles Simon (FRA) 36.
6. Borna Coric (CRO) 44.
7. Benoit Paire (FRA) 37.
8. Jiri Vesely (CZE) 57.

A torna sorsolása megtalálható itt.

A kiemelt kép forrása: tennis-forecast.com