ATP 500 – Washington: Nehéz napja volt a kiemelteknek, ki is esett a címvédő

A tavaly bajnok Gael Monfils  a világranglista 200. Yuki Bhambritól  kapott ki. Lucas Pouille  és Nick Kyrgios is búcsúzott szerdán.

Az indiai Bhambri karrierje eddigi legnagyobb győzelmét aratta
Kép forrása. dnaindia.com

A játéknap meglepetését kétség kívül az indiai Yuki Bhambri okozta, aki a világranglista 200. helyezettjeként 6/3 4/6 7/5-re győzte le a címvédő francia Gael Monfilst (6.). Gondolhatnák sokan ilyen esetben, hogy a papíron esélyesebb teniszező előnyt harcolt ki, onnan viszont eltékozolta lehetőségeit. Ezen a meccsen nem ez történt, Bhambri a döntőjátszmában break-labdáig nem engedte a világranglista jelenlegi 22. helyezettjét, mi több, arra is lehetősége volt, hogy kicsit hamarabb fejezze be a meccset. Az indiai teniszező a selejtezőből érkezett és mostani győzelme az első volt egy ATP torna főtábláján 2014-es hazai szereplése óta Chennaiban. A negyeddöntőt a korábban Mischa Zverevet (12.) kiejtő Guido Pella ellen harcolhatja ki.

Juan Carlos Ferrero is segít az ifjú Zverev felkészülésében
Kép forrása: atpworldtour.com

Az ifjabbik Zverev fivér, Alexander (5.) sem volt messze attól, hogy bátyja sorsára jusson az amerikai fővárosban. Az ő ellenfele az ausztrál Jordan Thompson volt, akit szetthátrányból fordítva, harmadik játszma rövidítésben tudott csak legyőzni. A záró játékrész elején úgy tűnt, hogy akár még aránylag simán meg is lehet a mérkőzés, de 4/1-ről visszaenged ellenfelét, aki aztán a mindent eldöntő tie-breakben két pontra is volt a továbbjutástól. Az ifjú németnek tehát nem volt könnyű az első olyan meccse, mikor a korábbi világelső, Juan Carlos Ferrero is ott volt edzői stábjában. A Római Masters idei bajnoka az amerikai Tennys Sandgren ellenfeleként folytatja a tornát, aki Nick Kyrgios (10.) ellen jutott tovább. Az ausztrál teniszező 3/6 0/3-as állásnál váll sérülésre hivatkozva feladta a mérkőzést.

Nehéz volt a rajtja Dimitrovnak
Kép forrása: skysports.com

Grigor Dimitrov (4.) is nehéz kezdésen van túl. A korábban “baby Federerként” is emlegetett bolgár teniszező emberére akadt a brit Kyle Edmund személyében, egyenrangú ellenfélnek bizonyult az Australian Open idei elődöntősével szemben. A találkozó döntőszettbe torkollott, ahol az elején lehetősége is volt arra, hogy elvegye Dimitrov szerváját, de nem tudta kihasználni a lehetőséget. Megtette ezt helyette a hajrában a bolgár és 2 óra 23 perc alatt megnyerte a találkozót. A torna 4. kiemeltje a következő körben a fiatal orosz Daniil Medvedevvel játszik, ő az amerikai Steve Johnsont (14.) búcsúztatta, szintén nagyon szoros meccsen.

A 20 éves Tommy Paul tavasszal még a világranglista 400. helyén állt. Ezt a hetet a 226. helyen kezdte és mostani sikere után még előrébb fog jutni
Kép forrása: atpworldtour.com

A játéknap legrangosabb szereplőjének, Milos Raonicnak (3.) volt talán a legkönnyebb dolga, ami az elveszített játszmák számát illeti. A 2014-es bajnok azonban mindkét szettben megszenvedett a francia páros kiválósággal, Nicolas Mahut-vel. Mindkét szett rövidítésben ért véget, és a másodikban rutinos ellenfelének játszmalabdája is volt, a kanadai viszont a sokadik lehetőségét kihasználva harcolta ki a továbbjutást. A következő meccsen is igen tapasztalt teniszezővel játszik: Marcos Baghdatisszal, aki Ryan Harrisont (16.) búcsúztatta váratlanul simán. Monfilson kívül pedig egy másik francia kiválóság is csomagolhatott egy forduló után. Lucas Pouille (7.) meglepően alárendelt szerepben volt a 20 éves Tommy Paullal szemben. Az amerikai teniszező 80 perc alatt érte el a bravúrt, úgy hogy az első szervái mögött 80%-ban nyerte a labdameneteket. A világranglista 226. helyezettje a következő körben Gilles Müllerrel (11.) játszik, akinek mindössze 46 perce volt szüksége, hogy legyőzze az orosz Tursunovot.

A játéknap eredményei

Kép forrása: atpworldtour.com

Csütörtökön a negyeddöntőbe jutás lesz már a tét, a forduló mérkőzését Kei Nishikori (2.) és Juan Martin Del Potro (13.) összecsapása szolgáltatja majd.

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.