ATP 1000- Montreal: Federer két lépésre az újabb Masters győzelemtől

2017. augusztus 12.
by Airon

Montreal a végjátékához érkezett! A papírformát ezen a tornán egyedül Federer nem borította semennyire sem fel.

Zverev pályafutása második ATP 1000-es döntőjére készülhet
Kép forrása: atpworldtour.com

A felső ágon Nadal kiesésével sok alacsonyabban rangsorolt játékosnak megnyílt az út, amit a mindösszesen 18 éves Denis Shapovalov harcolt ki szenzációs győzelmével. A kanadai játékos a negyeddöntőben a torna másik abszolút meglepetésemberével, Adrian Mannarinoval csapott össze. Mannarino villámrajtot vett és 6/2-re megnyerte az első játszmát, azonban a hazai közönség ereje ismét erősebb volt, és Shapovalov 6/3 6/4-el fordítani tudott. Ekkor még nem lehetett tudni, de egy kis idő múlva már igen: A kanadai ellenfele a német Alexander Zverev lesz. Zverev ugyanis legyőzte a dél-afrikai Kevin Andersont. A római bajnok az első szettben jól időzített, majd a második szettben megszerzett break előnyét egyszerűen nem engedte ki a kezéből. Zverev 6/4 7/5-el jutott az elődöntőbe.

Federer könnyedén győzte le Bautista Agutot
Kép forrása: tt.tennis-warehouse.com

Az alsó ágon Roger Federer ugyan elveszítette első szettjét a tornán David Ferrer ellen, de ez nem befolyásolta Roberto Bautista Agut legyőzésében. Federer az első játszma végén szerzett vezetést, majd egy rövidebb tűzijátékot követően már nem keveredett break előnyben újabb nehézségekbe a saját adogatása mögött. Federer két lépésre van a tornagyőzelemtől, spanyol ellenfelét 1 óra 10 perc alatt búcsúztatta. A svájci elődöntős ellenfele a holland Robin Haase lesz. Haase ugyanis véget vetett Diego Schwartzman montreali menetelésének és döntő játszmában legyőzte őt.

A mai programban először Robin Haase és Roger Federer játszik. Őket követi a Denis Shapovalov-Alexander Zverev összecsapás.

Kiemelt kép forrása: sltrib.com

A hozzászólások le vannak zárva.