ATP 1000- Cincinnati: Ma új Masters bajnokot avatnak!

Nick Kyrgios és Grigor Dimitrov jutott döntőbe a Cincinnatiban zajló ATP 1000-es tornán. Egy biztos, új Masters győztes kerül fel a hosszú névlistára. 

Dimitrov nyerte a szorosabb Tiebreakes csatát
Kép forrása: atpworldtour.com

Ez egy igazi Tiebreakekkel tűzdelt játéknap volt, hiszen nem volt olyan szett egyik mérkőzésen sem, ahol ne rövidítés döntött volna. Mondhatni nűanszokon múlott az, hogy nem a fent említett két fiatalember került be a mai fináléba, de hát a tenisz már csak ilyen. Talán ez a kiélezettség Dimitrov és Isner találkozóján volt jellemzőbb, hiszen miután az első rövidítést Dimitrov uralta, a másodikban Isnernek három játszmalabdája is volt fogadóként, de Dimitrov még az extra elütést is előhúzta, hogy elkerülje a döntő játszmát. 10-10, majd két Isner hiba és Dimitrov 2-0-val döntőbe jutott. Nick Kyrgios és David Ferrer mérkőzésen ez már sokkal egyértelműbb volt. Az ausztrál mind a két rövidítésben végig vezetett és nem ingott meg egyetlen egy percig sem, megérdemelten jutott a fináléba.

Ma egészen biztosan új Masters bajnok születik
Kép forrása: india.com

Az elmúlt években ritkaságba ment, hogy nem Nadal, Federer, Murray vagy Djokovic közül került volna ki az adott Masters torna vasárnapján a győztes, de az már még ritkább volt, hogy egyikük se jutott volna el a döntőbe. Erre utoljára 2012-ben került sor, amikor David Ferrer tudott Párizsban az év végén ilyen tornagyőzelmet szerezni. Mind a két játékosra ráférne a siker rendesen. Nick Kyrgios a jövő egyik legnagyobb reménységeként van számon tartva és nála nagyobb szó most a Masters döntő, ő miatta borult fel a felső ág, hiszen megverte Nadalt. Dimitrov pedig remekül kezdte ezt az évet, majd jött egy igen nagy mélyrepülés, most mégis itt van egy Masters fináléban. Ennek ellenére még így is kérdés, egyikük majd miután megnyerte Cincinnatit, ez mekkora lökést tud adni. Döntő este 10 órakor, egy új bajnokot avatnak!

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.