ATP 1000- Cincinnati: Ez a siker vajon merrefelé vezet?

Grigor Dimitrov végső győzelmével ért véget Cincinnati. A bolgár a döntőben nem sok esélyt adott Nick Kyrgiosnak.

David Ferrer búcsúja után tudtuk, hogy egészen biztos új Masters bajnok születik. Nick Kyrgios úgy jutott el a döntőig, hogy legyőzte többek között Nadalt. Dimitrovtól is remek eredmény volt a döntő, azonban neki nem volt olyan meglepetés, hiszen a saját ága megoldhatónak bizonyult.

Kyrgios gratulálhatott ezúttal Dimitrovnak a tornagyőzelemért
Kép forrása: skysports.com

A mérkőzés első pár játékát könnyed adogatójátékok jellemezték, majd Dimitrov amikor adódott az első lehetőség, azt kíméletlenül megragadta. Mozgatta folyamatosan Kyrgiost, ráadásul látszólag az ausztrál nem igazán tudta kezelni Dimitrov rövidebb nyeséseit. Az első szett tehát könnyen elment Kyrgios számára, aki a másodikban a fogát összeszorítva küzdött az egyenlítésért. A második felvonásban is viszont inkább az ausztrál volt az, akinél szorult a hurok. Kyrgios először 3-3-nál került nehéz helyzetbe, azonban ekkor két break labdát még hárított. 5-5-nél viszont a játszmán belül lévő harmadik Dimitrov break labdát Kyrgios már elütötte, a bolgár pedig egy játékra került pályafutása legnagyobb sikerétől. Dimitrov , ahogy egész mérkőzésen, most is stabil adogatójátékot produkált és magabiztosan két szettben nyerte meg élete első 1000-es fináléját.

Dimitrov remekül kezdte az évet, majd jött egy igen hosszú mélyrepülés, és most mégis Masters győzelmet elért. Remek siker a bolgártól, azonban kérdéses, hogy ezt a formát át tudja-e menteni a US Openre. Dimitrov győzelméhez nem férhetett kétség ezen a héten, hiszen nem vesztett játszmát és ezt tette olyan játékosok ellen mint Del Potro, vagy éppen a döntőben Kyrgios.

Kiemelt kép forrása: thefield.scroll.in

 

A hozzászólások le vannak zárva.