Rafael Nadal: Különös volt Murray döntése

2017. szeptember 1.
by cort

Az idei US Open sorsolása után alighanem a legtöbb teniszkedvelő azt fürkészte, hogy New Yorkban is összejön-e egy Rafael Nadal – Roger Federer finálé. Fortuna nem volt kegyes hozzánk, a két játékos a felső ágra került, így már az elődöntőben összefuthatnak. Csakhogy másképp alakult volna a kiemelés, ha Andy Murray még a sorsolás előtt megálmodja, hogy idén mégsem indul a tornán.

A sorsolással kapcsolatban sok szakértő, és játékos is megszólalt, így Rafael Nadal sem kerülhette el, hogy nekiszegezik a kérdést.

“Volt lehetőséged beszélni Andy-vel, mielőtt itt hagyta a tornát? Meglepődtél, amikor megtudtad, hogy visszalépett?”

“Azt gondoltam, hogy játszani fog, ha már ideutazott, és edzett is. Kicsit fura, hogy a sorsolás utáni reggel lépett vissza a tornától. Fura volt és nem értettem, de ez mellékes, a legrosszabb, hogy nem egészséges, de remélem minél hamarabb felépül. Egy sérülés rossz mindenkinek, nálam jobban ezt senki sem tudja. Szóval, kívánok neki mihamarabbi felépülést. Ez most a legfontosabb számára.”

“Azt mondtad, hogy fura volt a döntése. Mit értesz ez alatt? A döntésének az időzítése volt különös?”

“Különös? Persze. Ha visszalépsz, akkor azt szombaton reggel teszed? Amikor a sorsolás pénteken volt? Normál esetben tovább edzel, próbálkozol az utolsó pillanatig. Nem lépsz vissza szombaton reggel. Visszalépsz hétfő reggel, vagy vasárnap délután, de nem szombat reggel. Ha nem, akkor pedig a sorsolás előtt, ha már érzed, hogy nem állsz készen a tornára. Ezért mondtam, hogy különös.”

A hozzászólások le vannak zárva.